Marianne Røhme (52) er daglig leder i Kondis og ansvarlig redaktør for bladet  og nettsiden. Hun er utdannet sivilagronom fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og journalist fra Høgskolen i Oslo. I tillegg har hun bygd på med økonomi og medielederutdannelse. Hun kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør for to tidsskrifter i Tun Media. Marianne er en ivrig kondisjonsutøver. Liker best løping, men er også å finne i skiløypa på vinteren eller på sykkelen om sommeren.


Vignett-kondiskommentaren.jpg

«Etter alljt det som har skjedd i det siste så bynne æ å tru at det kanskje itj e så langt fra dær æ e til
de virkelige toppan i samfunnet.»

Før så hadd æ sånn respekt for folk. Når nånn va direktør eller president så syntes æ at det va bra, og æ følt på en måte at dæm va så my bedre enn mæ. Det syntes æ helt te no nylig. 

Det har skjedd så my rart denj siste tida. Presidentkandidata har vorre karravole og krettatj og skikkelig barnslig. Ord som skittkjærring, banditt og uredelig har vorre brukt i debatta i full offentlighet. Æ trudd itj det va sånn dæm va dem på toppan. Æ trudd dæm va mye bedre enn det. Kæm ska æ no sjå opp te?

Litt længer ned på verdenshiarkiet hørre æ om dæm som itj har gode rutina i organisasjonen. Dæm som itj klare å beskytt utøveran dæm har ansvar for. 

Når dæm no har sleiva te, så har godjenta vår blitt suspandert og risikere å bli utestengt i flere år. Kolles går det an å gjørra nåkka sånt? 

Sjøl så har æ trudd at folk i sånne possisjona va feilfri. Det må da ha vorre en grunn te at dæm vart valgt te den jobben dæm har, og grunnen trudd æ va at dæm va så my bedre enn mæ. No sitt æ sjokkert å følge me på TV-sendinga’n, og i etterpåklokskapens navn så veit æ at æ ville ha gjort aljt annerledes. 
Og hadd æ vorre presidentkandidat så hadd æ nok ikke kalt motkandidaten for drittkjærring heller om ho itj hadd vorre det. 

Etter alljt det som har skjedd i det siste så bynne æ å tru at det kanskje itj e så langt fra dær æ e til de virkelige toppan i samfunnet. Æ kunne nok gjort det bra på mange områda, og hadd æ vorre født på rett plass, så hadd æ kanskje kunna blitt president.

E det nåkka som mange av oss i Kondismiljøet e flink te, så må det være «running» og vi kunne nok å ha gjort nåkka sånt som «running for president». Om vi itj hadd blitt presidenta så kunj vi kanskje blitt ministera om itj anna. 

«Hadd æ blitt minister ..."

Hadd æ blitt minister skulle æ ha arbeidt for at Kondis skulle ha fått støtte fra det offentlige. Vi skulle ha komme både på statsbudsjettet og fått tippemidla. For hadd æ vorre minister så hadd æ sjedd at det hadd vorre viktig å gi pænga te en ideell organisasjon som har arbeidd for folkehelsa. Hadd æ vorre minister så hadd æ itj lagt alle idrettspænga’n mine i kurva te Norges Idrettsforbund. Æ villa ha gitt my te Kondis å. Men det e viss æ va minister.