Tim Bennett (50) har vært styremedlem i Kondis siden 2003, og organisasjonens president siden 2009. I det sivile er han ansatt som applikasjonsforvalter på IT-avdelingen i TDC AS. Som idrettsutøver er han både allsidig og svært aktiv med deltagelse i sykling, triatlon og løping på alle mulige distanser.

 

Vignett-kondiskommentaren.jpg"...en kropp i bevegelse vil alltid gjøre livet litt bedre"


Da er Kondis inne i sitt 54 år, og 2016 blir viktig for oss! For som jeg skrev i forrige leder, så trenger vi sårt å holde på medlemmene våre. Jeg tenker at det er viktig at vi skaper en samhørighet som gjør at Kondis fortsatt kan vokse og bli en faktor i kampen mot inaktivitet.

Så for de av dere som kanskje ennå ikke har betalt medlemskontingenten – gjør det nå. Og tips gjerne en hel haug andre. En organisasjon i stadig vekst er i hvert fall en stor motiva- sjonsfaktor for alle oss som jobber og lever for Kondis.

Verdiene
Kondis sine nøkkelverdier er å være åpen, fremtidsrettet, entusiastisk og kompetent. Hver for seg gode verdier og til sammen er det grunnlaget for en bra organisasjon.

Nå er det ikke slik at Kondis skal kunne løse alle verdensproblemer da, men fra mitt ståsted så ser i hvert fall jeg viktigheten av å være i bevegelse. For en kropp i bevegelse vil alltid gjøre livet litt bedre.
Alt blir lettere fordi du orker mer og klarer å se mer positivt på saker og ting.

For meg så er løpingen blitt noe av det viktigste, og løpingen vil være en livslang kjærlighet. Det er noe med jevnlig å være i stand til å føle at jeg flyr, ikke sånn jagerfly – men bare å kunne lette litt fra bakken er nok.

Alle jeg snakker med, snakker om å være i aktivitet på en eller annen måte og mange spør om råd. Da sier jeg alltid at det bare er å bevege seg det – og så fører det ene til det andre.

En idyll
I dag løp jeg ganske mange runder rundt Sognsvann i Oslo. Sognsvann er en idyll for oss som bor i hovedstaden. Jeg trives alltid med å løpe rundt der, for det er masse å se på underveis. I dag lå tåka tjukk, men allikevel var det bra med trafikk. Noen løp, noen gikk på ski og enda flere gikk. Aldersfordelingen var stor, så de fleste aldersgruppene var representert.

Noe av det beste jeg ser, er de parene som gjør ting sammen. Ikke alle av dem er i utgangspunktet like spreke, men de holder det gående runde etter runde. Det går ikke alltid sånn kjempefort heller, men de beveger seg! Jeg kan se på det i timesvis egentlig, for jeg vet av erfaring hvor godt det er å svette litt.

Noen ganger kan jeg ganske spontant være verbal også – og kommer gjerne med litt positiv feedback. Smile prøver jeg alltid å gjøre selv om jeg ikke alltid i utgangspunktet føler for det. Men jeg blir alltid glad av å se andre utfolde seg. Og ganske ofte får jeg smil tilbake, som gjør at jeg også vokser litt. Det kjennes alltid bra.

Motivasjon
Vi mennesker trenger motivasjon. Sånn sett er kondis.no etter min mening også ganske viktig. For der er det alltid stoff fra alle de konkurranser som finnes her på berget – med massevis av bilder, tatt av våre kjempeflinke frivillige som ivrige stiller opp hele tiden.

Og den som ikke liker å se bilde av seg selv, juger. Du skal alltid være stolt av deg selv, uansett om du løp sånn eller slik, uansett om du kanskje på det ene bildet ikke så veldig smart ut. Husk at vi alle har forskjellige måter å uttrykke oss på; det viktige er allikevel at du uttrykker deg med løpesko på.

Kondis.no viser også mangfoldet i det vi alle er så glad i, fra den beste løperen som alltid ligger langt der fremme til de som i like stor grad ligger langt der bak. Topp eller bunn spiller liten rolle, og veldig ofte er de der bak som for- tjener de største blomstene. For det er de som faktisk gir mest av seg selv.
For meg er de vinnerne!

Jeg så en liten kar på åtte i dag, som mestret noe for første gang. Husk at mestringsfølelsen er like viktig uansett alder. Så bruk terminlisten vår og finn deg en utfordring! Fortsatt god vinter, kjære medlem!
 

Tim Bennett
skrevet til Kondis papirutgave 1-2016