Sats_tribe_running.jpg

Treningssentrene har for alvor oppdaget løpebølgen (les:farlig konkurrent)... og nye tilbud dukker opp for å møte trenden. Tilbudene omfatter nå flere varianter av utendørs trening, men det er likevel forbeholdt medlemmene.

Det nyeste tilbudet ble lansert av SATS i går, og innebærer styrketrening innendørs og løping utendørs.:

Runners Strength
En tøff styrketreningstime med fokus på å gjøre deg til en sterkere og bedre løper. Det er den perfekte oppstartstreningen før løpesesongen og utendørstimene starter til våren. Runners Strength er en 55 min innendørstime som vil tilbys på utvalgte SATS-sentre, med oppstart 7. januar 2014. Les mer

Tribes - Run Tough , Run Run Pace og Speedplay
En Tribe består at deltakere fra flere ulike SATS-sentre som møter opp på samme sted og blir inndelt i ulike grupper basert på løpeform, mål og nivå. Alle skal kunne delta uansett hvilken form man er i.

SATS lanserer tre ulike Tribes – Run Tough, Run Run Pace og Speedplay. Hver utendørstime har en varighet på 70 min og vil lanseres på utvalgte SATS-sentre.

Les mer på SATS hjemmeside

Les også: Adidas og Elixia satser på løpebølgen

Les også: Oslo Maraton med gratis løpegrupper 


PRESSEMELDING:

SATS Tribe Running: SATS lanserer nytt konsept for løpetrening

SATS lanserer et unikt løpekonsept for løpeglade nordmenn. I tett samarbeid med Urban Tribes får nye og gamle medlemmer tilgang på dyktige løpecoacher. Flere av disse er tidligere eliteløpere.

– Løping blir stadig mer populært og har i løpet av de siste årene nærmest blitt en folkebevegelse, sier Daniel Almgren som er nordisk produktsjef i SATS – og tidligere landslagsutøver i tikamp for Sverige.

Starter innendørs
I januar starter treningen innendørs med Runners Strength og i mars/april lanseres løpegrupper utendørs. Planen er å forberede deltagerne fysisk med løpsspesifikk styrketrening i vintermånedene, og fortsette med løpegrupper som skal hjelpe deltagerne til å nå sesongens mål.

Eksperthjelp til alle
For å lykkes med løpegruppene har SATS inngått et samarbeid med Urban Tribes som har lang erfaring med løpegrupper i Sverige. Dyktige løpecoacher og et opplegg som sikrer at deltagerne blir utfordret på rett nivå, skal få flere til å løpe sammen og trene effektivt.

– Noen har mål om å fullføre mila på rundt 70 minutter mens andre skal løpe samme distansen under 40 minutter. Da er vi helt avhengig av flere instruktører som fordeler deltagerne etter nivå og ambisjoner, forklarer Almgren.

Profesjonelle løpecoacher til alle
SATS blir den første treningskjeden som tilbyr medlemmene løpetrening med profesjonelle løpecoacher. Tilbudet er inkludert i den ordinære treningsavgiften, og dette skal bidra til enda større lojalitet og få flere til å velge SATS som treningssenter.

- Vi tar løpetreningen et steg videre for vanlige mosjonister, og vi gleder oss til å se løpeglade medlemmer i parkene i Oslo, forteller Almgren.

Kombinasjonen av troverdigheten og kompetansen til Urban Tribes, og SATS´ posisjon og merkevare, skal gi SATS er strategisk fortrinn og bli den ledende aktøren i markedet for løping.

Skaper fellesskap
Målet er også å skape noe mer enn en treningsgruppe som jobber for bedre resultater. Tanken er også å skape et fellesskap der folk har det moro sammen og føler en tilknytning og et fellesskap med de andre medlemmene.

Medlemmene møter opp på et av sentrene, løper en kort oppvarmingstur med en instruktør til en utvalgt park, der de møter grupper fra tre andre sentre. Etter oppvarmingen deles deltagerne inn i ulike grupper og medlemmene får oppfølging på rett nivå. Hver gruppe får hver sin coach.

– SATS Tribe Running handler om mer enn løping. Det handler om å skape et team som bryter barrierer sammen og som skaper et felelsskap, forklarer Ruben McRae, som er hovedcoach i Urban Tribes.