Haile Gebrselassie kan mer enn å løpe fort. I forbindelse med Knarvikmila 2011 viste han i et spontant innfall at han også har lagt ned noen timer som musiker. I salen der folk strømmet til for å høre Gebrselassie fortelle om sitt liv og trening, stod det også et flygel på scenen. Og i påvente av at publikum skulle komme på plass og foredraget kunne begynne, hoppet den lettbente og smilende karen opp på scenen, satte seg bak flygelet og spilte på en så sjarmerende måte som kun Haile Gebrselassie kan.
Se framførelsen i videoen nedenfor. 

Tre og et halvt år senere, i mai i fjor, kunngjorde Gebrselassie at han hadde løpt sin siste konkurranse etter å ha løpt inn på 30.05 og 16. plass i det 10 km lange Great Manchester Run. I løpet av sin 25 år lange karriere hadde da 42-åringen tatt to OL-gull, åtte VM-gull og satt 27 verdensrekorder. 
Til BBC Sport uttalte Gebrselassie imidlertid:
– Jeg gir meg med konkurranseløping, men ikke med løping. Jeg kan ikke stoppe å løpe, det er livet mitt. 

Og etioperen viste at han ikke hadde gitt seg helt med løping, for i november i fjor løp han på nytt "sin siste konkurranse" da han på hjemmebane sammen med 40 000 andre stilte på startstreken i "sitt eget" løp, nemlig Great Ethiopian Run i Addis Ababa. Gebrselassie løp lett inn på 32 minutter - barbeint til minne om sin barndomshelt Abebe Bikila som barbeint tok OL-gull i Roma i 1960. 

Du kan lese mer om Great Ethiopian Run og Haile Gebrselassie i siste nummer av Kondis

Men når Haile nå har trappet ned på løpingen, får han kanskje frigjort tid til å perfeksjonere sine ferdigheter som musiker ytterligere? 


Haile Gebrselassie tok en spontan "pausekonsert" mens han ventet på å starte sitt treningsforedrag under Knarvikmila i 2011. (Video: Bjørn Johannessen)