På sosiale medier går diskusjonen hett om de kinesiske resultatene, når løpere som hhv nr 424 og 606 på verdensrankingen i sprint orientering før dagens løp, plutselig vinner og er på pallen er det kanskje for godt til å være sant? Diskusjon på orienterare.nu.

Forrige uke ble de kinesiske deltagerne i millitært VM i orienteirng i Kina dikset for juks: Hemmelige stier og hjelpemannskaper i skogen ga da Kinesisk seier. Les om saken her:

Forbund med skryt etter orienteringsjukset: – Hårreisande

Skandale da kineserne jukset under orienteringsøvelsene på militære World Games i Kina

Skandale avslørt: – Så dumme er vi ikke. Det måtte bli oppdaget

Norges orienteirngsforbund skriver følgende om dagens finale i verdenscupen:

- Det er en slik type orientering jeg behersker, sa Gaute Hallan Steiwer fornøyd etter å ha løpt inn til 4. plass på dagens sprint under verdenscupen i Kina.

Dette var sesongens siste løp i verdenscupen og Hallan Steiwer fikk solid med selvtillit inn i vintertreningen etter sin beste verdenscupplassering i dag.
Og når løperen fra Fredrikstad SK – med Lillomarka OL som barndomsklubb – snakker om at dette er en type orientering han behersker, innebærer det å manøvrere seg nøyaktig gjennom trange kinesiske gater mellom postene. Krevende med andre ord.Såpass utfordrende at Norges bestemann også la igjen noe tid på ferden mellom start og mål.

GauteHSteiwerKina.jpgGaute Hallan Steiwer  (Foto: Norsk orienteirng)

- Da jeg skulle være offensiv på slutten, tok jeg feil et sted og gikk på en bom. En bom i størrelsesorden 5 – 10 sekunder.

I dag var avstanden opp til Yannick Michiels – på toppen av pallen 13 sekunder. Maxime Rauturier ble nummer 2 og hjemmeløperen – den store overraskelsen Li Zhuoye løp inn til 3. plass. Bak Hallan Steiwer løp også Kasper Fosser bra. Junioren ble i dag nummer 7:

- Jeg løp et stabilt løp. Men muligens ble jeg litt fro defensiv, sa karen som i hvert fall har stabilisert seg i verdenstoppen denne sesongen.

Det samme er Victoria Hæstad Bjørnstad i ferd med å gjøre på sprintdistansene. Jenta som var med i teten på førsteetappe under sprintstafetten på søndag, gjorde igjen et veldig bra løp i dag:

- Mantraet mitt var at jeg skulle ha fokus på kartet hele veien. Og stoppe om jeg var usikker. Jeg måtte ha ett stopp underveis, og det var et annet sted det «glapp». På den ene bommen gikk den 15 sekunder. Selvfølgelig er det litt surt. Men uansett er jeg veldig godt fornøyd med at jeg gjør en god individuell sprint, oppsummerte hun.

Et løp som holdt til 9. plass i en konkurranse hvor det ble veldig overraskende vinner ved kinesiske Shuangyan Hao. Hun vant foran Simona Aebershold og Sara Hagström. Her ble Silje Ekroll Jahren nummer 20, Andrine Benjaminsen 23, Runa Fremstad 26. I herreklassen var Audun Heimdal 3. best av de norske med 29. plass. Videre har vi Anine Lome (35), Emil Ahlbäck (42), Sigrid Alexandersen (46), Øystein Kvaal Østerbø (51), Ingeborg Eide (55), Dag Blandkjenn (60) og Kristine Fjellanger (66) i mål på dagens sprint.

Vegard Jarvis Westergård måtte bryte etter en overtråkk.