Årets SFTR - Stranda Fjord Trail Race - ble arrangert for andre gang i dag. Fjelløpet på 33 km fjelløping med totalt 3000 høydemeter underveis. Imponerende fjordutsikt gjennom hele løpet gjør dette til ett av Norges vakreste fjelløp.

Rekorddeltakelse
Forrige års deltakerantall på 42 personer ble mer enn tredoblet med 134 startende. Gode forhold i løypa og gunstige værforhold gav muligheter for gode resultater.

Herreklassen
Sindre Hoff fra Viksdal hadde en hard duell med svenske Andre Jonsson, men vant til slutt på tiden 4:02:15 med 6.45 minutter ned til Jonsson. På 3. plass kom Kjell Magnar Berli fra Velledalen IL på tiden 4:26:22, en plassering dårligere en forrige år. På fjerdeplass kom vinneren i den korte utgaven av Hornindal rundt tidligere i år, André Haugsbø, på tida 4:34:16. Robert Sørlie, forrige års tredjemann, tok seg inn på tida 4:46:32 og en femteplass.

Tre første herrer:
1. Sindre Hoff, 4.02.15
2. André Jonsson, 4.09.00
3. Kjell Magnar Berli, 4.26.22

Dameklassen
I dameklassen lå det an til en hard kamp i et utrolig sterkt startfelt. Yoie Bohlin stakk av med seieren og knuste forrige års løyperekord med nesten 1 time. Hun gikk i mål på 4:39:13. På andreplass kom verdensstjernen Emelie Forsberg som akkurat er tilbake fra et lengre skadeopphold på tida 4:54:36. Malene Blikken Haukøy hadde en rolig start på løpet og jobbet seg rutinert inn på en 3. plass. Elisabeth Hildenes som tidligere i år levert mange sterke resultat, tok en fjerdeplass på tiden 5:02:31. Vinner på Besseggenløpet tidligere i år, Tuva Toftdahl Staver, tok femteplassen med tiden 5:20:34

Tre første damer:
1. Yoie Bohlin, 4.39.13
2. Emelie Forsberg, 4.54.36
3. Malene Blikken Haukøy, 4.56.20

Resultatliste.

Reportasjen i Kondis fra SFTR - Stranda fjord trail race i fjor.

For å se mange flott bilder tatt ute i løypen se facebooksiden og etterhvert hjemmesiden til SFTR - Stranda fjord trail race.

Instagram: @Strandafjordtrailrace

Stranda sentrum lørdags morgen: Henting av startnummer og levering av "finisher bag". Alt det praktiske rundt løpet var tatt godt hånd om av arrangøren, fra busstransport av løpere til transport av bagasje opp til mål.

Stranda sentrum.

Alle deltakerne signerte på denne tavlen.

Det er absolutt en spektakulær opplevelse å delta på SFTR.

Robert Bjerknes blir nummer 18 med tiden 5.52.31.

06_Christian_Hildenes .jpg
Christian Hildenes kommer i mål rett bak Robert.

Tonje Brande blir nummer seks blant damene med tiden 6.10.20.

Matti Bernitz, Rauma Sykkelklubb.

Alex Sudda Garmendia og Kenneth Holsæker.

Per Børge Flemsæter deltok i mosjonistklassen og er godt fornøyd med å ha kommet i mål.

Angelika Sverdrup løper inn til 7.03.15 og 12. plass.

Flotte medaljer. Beviset på at man har fullført et tøft løp.

Damepallen:. Fra venstre Emelie Forsberg, Yoie Bohlin og Malene Blikken Haukøy.

Herrepallen: Fra venstre Andre Jonsson, Sindre Hoff og Kjell Magnar Berli. Foto: Håvard Myklebust.