I forhåndsomtalen nedenfor kan du lese mer om den norske troppen. Kondis ønsker lykke til!
 

Troppen_2.jpg
Den norske troppen klar for innmarsj som en av 38 nasjoner. Fra venstre ser vi Lars Erik Skjervheim, Eirik Haugsnes, Malene Blikken, Torbjørn Ludvigsen, Tom Erik Halvorsen med supporter, Kathrine Kvernmo og Hilde Aders (foto: Sharon Broadwell).

Troppen_4.jpg
Her venter den norske troppen på åpningsseremonien. Når man ser påkledninga trenger man ikke si at det er litt varmere der enn her hjemme i nord akkurat nå (foto: Sharon Broadwell).

Her vil du antagelig få de tidligste oppdateringene fra løpet:
(You can follow information from/during the race on the following website: http://www.i-tra.org)

Les mer om mesterskapet og se deltagerlista her: 2016 TRAIL WORLD CHAMPIONSHIPS
Se også løpets hjemmeside
 


Forhåndsomtale 25. oktober:

Sju norske starter i VM terrengultra lørdag 29. oktober

Torsdag morgen reiser den norske troppen på 7 løpere til årets Trail World Championships som arrangeres 29. oktober ved Braga i Portugal.
 

vIGNETT

2016 Trail World Championships blir arrangert i nasjonalparken "Penada-Geres" nord i Portugal 29. oktober. Deltagerne vil bli innkvartert i Braga, Portugals tredje største by, ca 40 km nord for Porto - og litt sør for nasjonalparken.

Løypa blir 85,5 kilometer med nesten 5 000 høydemeter, og der er snakk om en A til B løype. Det årlige Penada-Gerês Trail Adventure har hatt distanser opp til 130 km, men VM-løypa blir altså kortere enn det. 


Troppen som skal representere Norge i VM terrengultra 2016:

Hilde Aders, Tromsø Løpeklubb
Kathrine Kvernmo, Bardu IL
Malene Blikken Haukøy, IL Høyang

Erik Haugsnes, IL Pioner
Lars Erik Skjervheim, Voss IL
Tom Erik Halvorsen, GTI Friidrettsklubb
Torbjørn Ludvigsen, Varegg Fleridrett
 

Hilde Aders i seierskransen. Foto: Privat
Hilde Aders (i midten) etter at hun vant tyske Hermannslauf i fjor (privat foto).
 

Sterk tropp
Vi har en veldig sterk tropp i år selv om vi har forfall fra to av de profilerte herreløperne, sier Sharon Broadwell som er leder for ultraløpsutvalget og lagleder for troppen i VM Terrengultra.

De to hun sikter til er Didrik Hermansen og Sondre Amdahl. Derimot har Torbjørn Ludvigsen igjen bestemt seg for å satse på ultra. Vi husker jo godt VM 2011 da Torbjørn Ludvigsen ble nummer 4 og herrelaget tok hjem bronsemedaljen. Sharon var forøvrig beste kvinne på det norske laget den gangen. 

Løpernes forventinger:

Hilde:
- Etter en flott sesong så langt er nok dette årets største utfordring som jeg både gleder og gruer meg litt til. Med et så høyt nivå av rutinerte ultraløpere på startstreken blir jeg å fokusere på å være en best mulig utgave av meg selv og gi det jeg er god for. 

Tom Erik:
- Som en voksen førstereisgutt går jeg inn i mesterskapet med ydmyke forventninger. Det er en trygghet å reise med et såpass merittert og sterkt lag. Sesongen sett over ett har vært bra, men småskader har påvirket jevnheten i prestasjonene. Løypen bør passe meg ganske bra da den skal være ganske løpbar og med en overkommelig antall høydemeter. Nivået er høyt, men jeg har en ambisjon å plassere meg blant de 30 beste - på en god dag holder det kanskje enda lengre.

Thorbjørn:
- Motivasjonen er på topp etter at formen har vist seg god nå på sensommeren. Målet må vel bli å være en bedre utgave av seg selv fra Connemara 2011. Ser får vi se om det går. Uansett så gleder jeg meg til en fin utfordring sammen med en sterk norsk tropp.

Eirik:
- Det har allerede vært en lang sesong, men jeg håper likevel å trøkk nok i bein til å kunne forbedre resultatet mitt fra VM i Annecy i fjor. Og jeg både tror og håper vi kan gjøre det bra i lagkonkurransen om alle har dagen og presterer opp mot sitt aller beste. Dette blir gøy!!
 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA  Norges foreløpig beste plassering i VM terrengultra: 
Torbjørn Ludvigsen i VM-løpet i Connemara 2011. Etter syv timer i terrenget var han bare 11 minutter fra seier og 3 minutter fra bronseplass (foto: Torill Thorsen).


Noen tidligere VM-reportasjer:
2011: 4.plass til Ludvigsen i VM 
2011: Stor glede i den norske VM-troppen 
2013: 10. plass til Didrik i VM terrengultra 
2015:Didrik Hermansen på 10. plass i VM terrengultra


irunfar.com: Vurdering av årets favoritter:

2016 IAU Trail World Championships Women’s Preview

by  · 7 Comments 

This year marks the first time that the IAU Trail World Championships move from a biannual schedule to an every-year occurrence. In this case, last May’s championships in Annecy, France will be followed up this week with the IAU Trail World Championships hosted in... Read more
 


2016 IAU Trail World Championships Men’s Preview

2016 IAU Trail World Championships Men’s Preview

by  · Leave a Comment 

This year’s IAU Trail World Championships will be run in Peneda-Gerês National Park in northern Portugal. This difficult, 85-kilometer (53-mile) course climbs 4,680 meters (over 15,000) with a roughly equal amount of descent on the point-to-point course. There’s... Read more

 

VM-løpets hjemmeside
Facebooksiden

Se promofilmen her:

 

Peneda-Gerês Trail Adventure (facebook)
Løpets hjemmeside

..Film fra 2015-løpet: