PRESSEMELDING BENDIT LANGRENNSFESTIVAL SJUSJØEN:

Sjur Røthe og Odd-Bjørn Hjelmeset kommer til Bendit Langrennsfestival på Sjusjøen 28. og 29. mars, og nå håper de å se så mange som mulig på start til sesongens sunneste langrennshelg.

Bendit Langrennsfestival arrangeres på Sjusjøen for andre gang i år, og 28. og 29. mars venter en helt spesiell langrennshelg for ungdommer i alderen 13 til 16 år.

Festivalen arrangeres i samarbeid mellom Bama, Norges Skiforbund og Sjusjøen Langrennsarena, og har som mål å tilby en annerledes og ikke minst konkurransehelg for skiløpere på vei opp og frem, en helg som forhåpentligvis vil motivere til å satse i mange år fremover.

Røthe og Hjelmeset kommer
Deltakerne i Bendit Langrennsfestival kan prøve seg på fem kilometer klassisk, fristilssprint og langrennscross i en råtøff løype, og nå får de også muligheten til å møte to langrennsstjerner.

Sjur Røthe og Odd-Bjørn Hjelmeset, som sammen har en rekke medaljer i internasjonale mesterskap, kommer til Sjusjøen Langrennsarena denne helga, og ser frem til å møte flere av landets sprekeste langrennsungdommer i ekstra sunne rammer.

1.000 kilo frukt
Det er ikke bare langrenn og moro som skal stå i fokus på Sjusjøen Langrennsarena den siste helga i mars. Som navnet tilsier er Bendit Langrennsfestival en del av BAMAs satsing på sunne idrettsarrangementer, og det kommer deltakerne til å merke ved å det deles ut 1.000 kilo gratis frukt.

- Det er viktig å huske at det barna lærer i ung alder tar de med seg videre i livet. Vi opplever at stadig flere arrangementer får en sunnere profil, og det kommer både deltakerne og publikum til gode, forteller Odd-Bjørn Hjelmeset, sponsorsjef i BAMA.

Arrangørene minner om at det for eldre utøvere, turløpere og ikke minst foreldre er mulig å prøve seg på det nye fristilsturrennet Sjusjøen Fri, som også har målgang på Sjusjøen Langrennsarena 28. mars.

Sjogg kommer på besøk
I tillegg til spennende og actionfylte langrennskonkurranser og massevis av gratis frukt og smoothies fra Bama, kommer deltakerne i Bendit Langrennsfestival til å få besøk av Sjogg, maskoten for Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

Påmelding ti Bendit Sjusjøen Langrennfestival (med frist onsdag 25.03)

Tidligere omtale på kondis.no: Bendit Sjusjøen Langrennsfestival 28.-29. mars


PRESSEMELDING SJUSJØEN FRI:

Sjusjøen Fri arrangeres for første gang lørdag 28. mars. Her finner du løypa til det nye turrennet i fristil.

Turrennet Sjusjøen Fri arrangeres for første gang lørdag 28. mars. Rennet har start på Sjusjøen Skisenter i Natrudstilen og målgang på Sjusjøen Langrennsraena i Sjusjøen sentrum, der også Bendit Sjusjøen Langrennsfestival arrangeres den samme helga.

Sjusjøen Fri er et av få norske turrenn som arrangeres i fristil, men det vil også kjøres klassiskspor for de som ønsker å gå klassisk. Påmeldingen har åpnet, og for de som ikke er kjent på Sjusjøen ønsker arrangøren å fortelle mer om de 30 kilometerne deltakerne skal gjennom:

Rennet starter som kjent på Sjusjøen Skisenter i Natrudstilen, der verdenseliten i både langrenn, skiskyting og kombinert har konkurrert og trent de siste årene. Høydeforskjellen fra starten til mål på Sjusjøen Langrennsarena er rundt 150 meter. Med unntak av enkelte bratte bakker oppleves løypa som relativt slak, og bør i så måte passe spreke fristilsløpere i alle aldre som hånd i hanske.

Sjusjøen kan rapportere om fantastiske skiforhold både i skogen og på fjellet, og ser frem til å presentere Norges beste skøyteløyper for deltakerne i Sjusjøen Fri lørdag 28. mars.

Påmelding 
Mer informasjon om rennet:
Sjusjoen lL og Sjusjoen Langrennsarena
Tidligere omtale på kondis.no: Endelig – et nytt turrenn i fristil 

LØYPEKART SJUSJØEN FRI:
Loypekart_Sjusjoen_Fri.jpg