Det tradisjonelle ultralangdistanse-o-løpet Kjempesprekken ble lørdag arrangert for 35. gang. Også denne gangen fra KSI-hytta i Nordmarka. Det som skiller Kjempesprekken fra andre orienteringsløp er at her konkurres det i par, dvs lag bestående av to løpere som må holde sammen gjennom hele løpet.

Denne gangen var det mulig å velge mellom tre distanser: 18, 12 og 6 km. Løypene er litt enklere enn tradisjonelle løyper i et o-løp, da det er mulig å løpe endel rundt på sti. Denne gangen var det en fordel å løpe mer rett på i terrenget.Den lengste løypen målte denne gangen18 km i luftlinje og var delt opp i tre sløyfer av 6 km med kartbytte og matsjon for hver passering.

På 18 km  var det Even Skårholen, Nordbygda IL og Håkon Olsrud,  Løten, som tilslutt var de sterkeste og vant. 12 km ble vunnet av Tord Erik Skyrud og Katrine Damgaard, Fossum. Beste par på 6 km var OSIs Svenja Kernstock og Elisabeth Fjeldvær.