Under slagordet om at de skal ”blø sammen til Oslo” kjører Team Sepura opp formen og lagånden fram mot Den Store Styrkeprøven, Lillehammer – Oslo, den 23. juni. De 190 kilometerne skal gå unna med en snittfart på 47 km/t.

Voksne heltidsarbeidere
På Team Sepuras hjemmeside står følgende om lagets bakgrunn og målsetning:
”Prosjekt Østfold Express ble lansert sommeren 2011, med et ønske om å se på muligheten for å få samlet de beste voksenrytterne på tvers av klubbene i Østfold, til en felles satsing mot de største lagkonkurransene på landeveien. Prosjektet ble realisert som Team Sepura høsten samme år, med overordnet mål å være med og kjempe om seire i disse konkurransene i 2012. I tillegg er det en målsetting å heve det personlige prestasjonsnivået til enkeltindividene i gruppen og dermed også i de respektive, deltagende klubbene.

Med jevnt over godt voksne, heltidsarbeidende ryttere med et vidt spenn i bakgrunn og kompetanse, så utgjør Team Sepura en prestasjonsgruppe du ikke finner så mange andre steder i samfunnet. Her samles legen, industriarbeideren, direktøren, snekkeren, advokaten, politimannen, IT-konsulenten, økonomen, informasjonssjefen, ingeniøren og flere, alle med ett mål for øye: Å få LAGET til å prestere optimalt.”

Tåler tøffe forhold
Team Sepura kjører jevnlig felles treningsøkter, testløp og konkurranser. Torsdag 10. mai var Kondis med i følgebilen da østfoldgjengen kjørte testløpet Femsjøen Rundt i Halden.

Tilsvarende gjennomkjøring hadde laget også to uker tidligere. Da med løyperekord og tiden 1.50.45 på de 80 kilometerne.

Det skulle vise seg å bli ekstra tøffe forhold den 10. mai. 8 grader, regn og motvind i store deler av runden gjorde sitt til at Team Sepura kom inn to minutter bak persen. Men de 24 gutta som stilte til start viste hvilken vilje og lagånd som bor i dem, og at de ikke viker unna for regn, kulde og vind.

Og gjengen er klar for nye utfordringer i morgen, 16. mai, da de skal testsykle løypa til årets nyvinning Landegrensen

Les mer om Team Sepura i førstkommende nummer av bladet Kondis.
Og er du ikke allerede medlem av Kondis, og dermed heller ikke får bladet automatisk tilsendt i posten, kan du melde deg inn i Kondis HER


Lagkaptein Even Klund med siste instrukser før dagens testløp. (Alle foto: Bjørn Johannessen)


Og dermed er Team Sepura i gang med sykkelrulla. 


Det skal være usagt om fartsgrensene ble overholdt til enhver tid...