1. juli tas laget til  U20-EM i Eskiltuna ut. Markus Borge Harbo, juniuorløper fra Skjalg, har løpt under kravet på 5000 m og det att på til i sin  debut på distansen. Det skjedde i et stevne i  Belgia 23.mai.
Utviklingsansvarlig i Friidrettsforbundet, Veslemøy Hausken Sjöqvist, forteller at han er innstilt til å bli tatt ut.

Harbo har nettopp gått ut fra den videregående skole med 26 av 26 mulige 6-ere på vitnemålet. 

- Hvordan jeg har klart det? Det gjelder å være veldig strukturert. Når jeg løper så løper jeg, og når jeg er på skolen, så er jeg på skolen. Jeg følger med i timene, men kan ikke bruke altfor mye tid utenom. Det gjelder å ha overskudd til løpinga, men jeg leverer det jeg skal og gjør de oppgavene jeg får, sier 19-åringen til Aftenbladet

Borge satser på å gå medisin-linja til universitet til høsten. Det håper han skal la seg kombinere, men i verste fall vurderer han å en dispensasjonen fra studiene.

Borge har bl.a.  5 NM-gull fra mesterskap i yngre klasser. (Se bl.a. reportasje på kondis.no fra UM i 2011)

Trener Albert Mosdal er mektig imponert over Harbo som det siste året har hatt en voldsom utvikling etter å ha fått et nytt treningsopplegg. Egentlig trente Harbo for kortere distanser som 1500 m, men med fremgangen kan han nå satse på lengre distanser. 

Treningsmengden ligger på 160 km i uka fordelt på to daglige økter. Foruten skolegang og trening jobber han i løpebutikk hver lørdag. 

U20-EM i Eskiltuna arrangeres 16. - 19. juli. HER finner du hjemmesiden.