Ski Classics utvider med nye arrangementssteder i sin neste utgave. I vinterenes lang turrennsesong blir det fem nye steder som kommer med i Sveits, Østerrike, Norge, Finland og altså Kina!

Dermed har Touren nå hele 13 arrangementer med 28 profflag og 50 000 amatører på den samme startlinja.

I vinter starter Touren med individuell prolog i Pontresina i Sveits i motsetning til i fjor da det var lagtempo. Nytt er også at både lag og individuelle løpere får poeng. Deretter går turen til La Sgambeda, Italia uken etter. Begge steder foregår rennene på 2000 meters høyde og byr derfor på ekstra store fysiske utfordringer.

Så i det tredje arrangementet går turen til Kina. Nærmere bestemt Changchun hvor det 50 km lange "Vasaloppet Kina" finner sted 4. januar.  Det er første gang touren forlater Europa. Rennet går i en nasjonalpark med isskulpturer rundt innkomsten.

Deretter går turen Seefeld som med Kaiser Maximilian Lauf som i fjor overtok som reservearena for et avlyst arrangement. Nå stiller de med en helt ny løype på 60 km. For Seefeld blir dette en god øvelse før de skal ha VM på ski i 2019. De har arrangert VM en gang tidligere, nemlig i 1985.

Deretter kommer velkjente Ski Classics arrangementer på rekke og rad: La Diagonela, Marcialonga, Toblach-Cortina, Jizerska Padesatka, Vasaloppet, Birkebeinerrennet and Årefjällsloppet. Nytt er at Jizerska Padesatka flyttes til midten av februar for å få bedre snøforhold.

Årefjällsloppet var det avsluttende rennet i 2015-2016 utgaven av Ski Classics. Neste år arrangeres det 26. mars, men det kommer to renn etterpå.

1. april går turen til Setermoen hvor det klassiske Reistadløpet tar imot utøverne og lar dem gå 50 km til målgang i Bardufoss. Reistadløpet har vært arrangert i over 50 år til minne om den legendariske militære Ole Reistad. 

Neste års Tour avsluttes så i Finland med 
Ylläs-Levi in Lappland med en 55 km løype.

 

VINTERENS 13 SKIRENN i VISMA SKI CLASSICS VII (2016/2017):

Renn 1: 27. November, Prologue Pontresina Switzerland 10 km
Renn 2: 3. Desember, La Sgambeda Livigno Italy 35km
Renn 3: 4. Januar, Changchun Vasaloppet China 50km
Renn 4: 14. Januar, Kaiser Maximilian Lauf Seefeld Austria 60km
Renn 5: 21. Januar, La Diagonela St Moritz Switzerland 65km
Renn 6: 29. Januar, Marcialonga Trentino Italy 70km
Renn 7: 11. Februar, Toblach-Cortina Italy 50km
Renn 8: 19. Februar, Jizerska Padesatka Czech Republic 50km
Renn 9: 5. Mars, Vasaloppet Sweden 90km
Renn 10: 18. Mars, Birkebeinerrennet Norway 54km
Renn 11: 26. Mars, Årefjällsloppet Sweden 65 km
Renn 12: 1. April, Reistadløpet Bardufoss Norway 50km
Renn 13: 8. April, Ylläs-Levi Finland 55km

kondis.no fulgte rennene i Ski Classics ifjor. Her er reportasjene:

                          Renn i Ski Classics i 2015-2016 sesongen

 

 

VINNERNE I SKI CLASSICS 2015-2016
Troeyevinnerne.jpgDisse vant trøyene i årets Ski Classics.Fra venstre: Andreas Nygård som vant sprinttrøya, Petter Eliassen som vant Ski Classics og den eneste trøya det var spenningen om på slutten, var ungdomstrøya,.og der holdt Stian Hoelgaard unna for lagkamerat Anders Høst. Høst gjorde et forsøk i det siste rennet, men Hoelgaard klarte med god margin å beholde trøya.

Unghdomstroeja_og_guletroeya_vinner_kvinner.jpgDe to svenskene Emilia Lindstedt og Britta Johansson Norgren har vært suveren i årets Ski Classics og hadde full kontroll på ungdomstrøya og den gule trøya foran avslutningsrennet i Ski Classics

Santandervinnerlaget.jpgTeam Santander vant lagkonkurransen med solid margin foran United Bakeries.