Kondismedlem Sponset innhold
Skio2

Ski-o-eliten og bredden til Gåsbu

Dette er en artikkel som er forbeholdt medlemmer i Kondis

Dersom du allerede er medlem logger du deg inn gjennom vinduet nedenfor.

Meld deg inn i Kondis for å få tilgang. Trykk her for innmeldingsskjema ›

Pressemelding:
I helgen er det World Cup/Prøve VM og Nordisk Juniorlandskamp i skiorientering på Gåsbu langrennsarena. I tillegg vil «Ski-O treffet» og den lokale nykommeren «Skijeger’n» samle barn, unge og voksne til spennende konkurranser i skiorientering. «Skijeger’n» er et nytt lokalt tilbud som vil ligge ute i hele vinter og nye poster legges ut neste vinter, nykommeren blir vinterens alternativ til turorientering og et bra tilbud for turglade barn, ungdom og voksne.

Bildet: Ingeborg Ellegaard Melby og Evine Westli Andersen er klare for Nordisk landskamp. Kilde: www.ski-o.com

Med konkurranser for både elite og bredde vil arrangementene totalt sett samle mange, skape god stemning og kanskje øke interessen for den fantastisk spennende og morsomme vinteridretten. Godt over 200 er påmeldt hver av dagene, så det blir et stort arrangement som betyr mye både for de lokale klubbene og for Norges orienteringsforbund.

Årets World Cup/Prøve VM og Nordisk Junior landskamp er viktig og spennende av flere grunner. For det første skal det arrangeres VM for juniorer og seniorer samt Ungdoms EM i skiorientering på Budor februar neste år. Årets arrangement blir derfor en fin markedsføring av områdene i distriktet som egner seg så godt til skiorientering. For det andre vil dette bli en god gjennomkjøring for arrangørklubbene Nordmarka OK, Løten O-lag, Vang O-lag og Hamar O-klubb foran neste års VM og EM. For det tredje stiller to lokale løpere på startstreken i Nordisk juniorlandskamp, Evine Westli Andersen, Løten O-lag, og Ingeborg Ellegaard Melby, Nydalen skiklubb – tidligere Hamar O-klubb, er tatt ut til å representere Norge i juniorlandskampen. Evine er en habil orienterer med og uten ski, og er for andre året på landslaget i skiorientering. Begge gleder seg til konkurransene og er ikke i tvil om at det å representere Norge er fantastisk, og spesielt når det er på hjemmebane. Og ikke minst er årets arrangement i seg selv viktig for å øke lokal interesse for skiorientering i de nærliggende orienteringsklubbene.

Mange av verdens beste skiorienterere ser fram til spennende dager på Gåsbu, og arrangørene er i full gang med å kjøre opp løyper på kryss og tvers i store deler av området rundt selve skistadion. Det er mange mil som skal kjøres, flere ganger, ingen ting overlates til tilfeldighetene. Igjen kan vi høste av innsatsen som ble lagt ned i Vang skiløperforening i forkant av fjorårets NM i nordiske grener, det oppgraderte løypenettet gir store muligheter for spennende og raske løyper. Lørdag er det fellesstart og på søndag konkurreres det i sprint, begge deler vil skape høyt tempo og tøffe konkurranser. Det er påmeldt utøvere fra 15 nasjoner, og de beste stiller til start. Norge stiller med en stor tropp, og har mulighet til flere pallplasseringer.

Vi er i rute, slår leder i hovedkomiteen, Kåre Kirkevik, fast. Det er kommet nysnø og vi har en bra «base». Løypekjøringen går sin gang med en rutinert og dyktig gjeng løypekjørere, gode løypeleggere og et fantastisk anlegg på Gåsbu, dette er premissene når en byr opp til dans med prøve-VM og verdenscup.

Det vil bli «streaming» av både lyd og GPS-tracking direkte på internett. Erfaringsmessig vil det være tilskuere på nett fra hele verden. Det kommer utøvere fra store deler av Europa til Gåsbu i helgen, og familie og venner sitter hjemme og følger med på nettbrett, mobil og PC.

Både utøvere og arrangører setter stor pris på vinteren som endelig kom, så nå er det bare å telle ned til spennende dager på fantastiske Gåsbu skiarena!

Skio1.jpgBildet: Audhild Bakken Rognstad og Jørgen Kvåle ser fram til spennende konkurranser på Gåsbu i helgen. Kilde: www.ski-o.com

Arrangementets hjemmeside

Norgens Orienteringsforund sin hjemmeside