Prologen fredag ble ikke uventet vunnet av Odd-Bjørn Hjelmeset som gikk de 2,5 km opp alpinbakken og ned igjen på 7:58. Roger Aa Djupvik holdt godt følge og kunne kanskje ha slått Hjelmeset hadde det ikke vært for et fall midt i nedoverkjøringen Djupviks tid ble 8:09. Prologens kanskje mest overraskende resultat sto 50 år gamle Bjørn Eide for. Han delte tredjeplassen med Øystein Pettersen på 9:02.

Ved starten på turrennet lørdag klokka 10.00 var det sol, 6-7 grader og nesten skyfritt. Løypene var kjørt kvelden før og var frosset i løpet av natta, så arrangørene var noe spent på om det ble for skarpt føre. Sola gjorde imidlertid jobben sin slik at løypene ble helt perfekte. Løperne skrøt etterpå av perfekte løyper og forhold. Stor takk til løypekjørerne med Knut Aassveen i spissen fra arrangører og deltagere.

Opp alpinsenteret i starten ble tidlig klart at tre løpere skulle kjempe om seieren i herreklassen. Odd-Bjørn Hjelmeset, Roger Aa Djupvik ledet da, men hadde Øystein Pettersen hakk i hæl. Disse tre løperne fulgte hverandre alle 35 km rundt løypa og hadde et lite oppgjør ned alpinsenteret og opp igjen mot mål. Hjelmeset viste seg som den råeste utforkjøreren og ble klokket i mål 4 sekunder foran Pettersen. Djupvik var 7 sekunder bak Hjelmeset. Underveis i rennet hadde Hjelmeset sikret seg en spurtprisen, mens Pettersen var raskeste mann opp Oleskaret og vant klatreprisen. Disse 3 delte da også de tre øverste plassen sammenlagt (prolog + turrenn). Her vant Hjelmeset 17 sekund foran Djupvik med Pettersen 1:05 bak vinneren. Bjørn Eide fra Øystre Slidre IL imponerte også i turrennet og var ikke mer enn 12:47 bak verdensmesteren i mål.

I dameklassen vant Caroline Tangen prologen 7 sekund foran Silje Nereng. I turrennet var det Beitostølens egen Anita Håkenstad Evertsen som gikk raskest med en sluttid på 1:58:38. Hun sikret seg også klatreprisen opp Oleskaret. Spurtprisen i dameklassen gikk til Silje Nereng fra Lillehammer. Sammenlagt vant Nereng, da Håkenstad Evertsen ikke gikk prologen.

Arrangørene sier seg meget fornøyd med gjennomføringa av løpet og fikk mange flotte tilbakemeldinger fra løperne. Øystein Pettersen mente dette var det fineste langrennet han noen gang hadde gått.

Neste år arrangeres løpet igjen og da ventes antall deltagere å øke betraktelig. Neste arrangement i Tur de Beitostølen konseptet blir nå terrengsykkelrittet som går av stabelen 13.- 15. juli 2007. Ski og sykkel går inn i en DUO-konkurranse, der den beste utøveren fra skirennet i klassen menn og kvinner starter med ledertrøye i sykkelrittet.

Viljar Aasan og Gjermund Kveno takker alle løperne og frivillige funksjonærer som stilte opp og gjorde dette til et fantastisk arrangement!