PRESSEMELDING:

– Det er bra med snø i Oppdal nå, og vi jobber med opprinnelig trasè. Det betyr start på Grøtsetra og målgang i Oppdal sentrum. Løypa går gjennom noe av den flotteste og mest varierte naturen Norge har å by på, sier Enerns nye daglige leder Janette Hargin.

Enerns nye, svenske sjef –som denne helga fikk oppleve at lillebror Mattias vant sin første verdenscupseier i slalåm- er imponert over traseen i løypa i Oppdal. Hun mener årets Skienern-trasé må være blant verdens fineste turrenn.

– Jeg har vært mye i løypa selv de siste dagene. Med masse snø og nydelig vintervær er det en opplevelse å bare se seg rundt. Og med årets nye kortere alternativ blir det mulighet til å nyte utsikten litt mer enn de som velger den lengste løypa, sier hun.

Årets Skienern, som er det sjuende i rekken, har befestet sin posisjon som Midt-Norges største turrenn. Skienern går av stabelen lørdag 28. februar, og mange har allerede meldt seg på.

Det er Snøhetta Il i samarbeid med Oppdal IL Ski & Skiskyting som er ansvarlig arrangør for Skienern.

Det er i år tre distanser å velge mellom: 42 km aktiv/turklasse (med tidtaking), 23 km aktiv/turklasse (med tidtaking), 13 km ungdomsklasse (med tidtaking), samt 23 km og 13 km trimklasse (uten tidtaking).

– Den nye 23 km distansen starter også på Grøtsetra, og går rundt Rauhovden, tilbake til Grøtsetra og følger videre helt frem til Oppdal sentrum. Påmeldingen er godt i gang, og det lønner seg å melde seg på innen 31. januar, før første prisoppgang, sier Janette Hargin.

Meld deg på her

Sporinformasjon Oppdal

Kommende arrangement fra Enern Oppdal 2015:

  • Lørdag 28. feb.: Skienern. Aktiv/turklasse 42 km, 23 km. Ungdom13 km. Trimklasse 23 km, 13 km. Påmelding åpnet!
  • Lørdag 29. mars: Randoenern. Aktiv/turklasse 15,5 km, 10 km. Trimklasse 3 km. Påmelding åpnet!
  • Lørdag 8. aug.: Sykkelenern. Aktiv/turklasse 76 km, 42 km. Trimklasse 25 km. Påmelding fra og med 1. april 2015.
  • Lørdag 12. sept.: Fjellenern. Aktiv/turklasse 8 km. Trimklasse 7/8 km. Påmelding fra og med 1. juni 2015.

MID4851.jpg
Løypene på Oppdale er klare for Skienern i slutten av februar. (Begge foto: Martin Innerdal Dalen)