Som Kondis skrev om høsten 2014 (se artikkel nederst) planlegges det i Lørenskog et innendørs anlegg med alpinbakker og langrennsløyper (se nedenfor). I den forbindelse ble det mandag lansert et eget nettmagasin.

I nettmagasinet vil en foruten å følge utviklingen av Skihallen også kunne lese om langrenn, snowboard, freeski og alpint. Magasinet satser på store bilder og store flater med artiklene som det sentrale.
 
Under langrennsdelen finner en bl.a. et intervju med NRK-kommentator Jann Post, som er særlig opptatt av de skimulighetene som åpner seg for barn og unge. Ingrid Kristiansen, som sjøl var på skilandslaget i perioden 1975-1979, gir gode tips om barmarkstrening.,

– Nettmagasinet vil selvsagt følge Skihallens utvikling fra første spadestikk. Men det viktigste for oss er å øke nordmenns engasjement og kjærlighet til snø og ski, sier administrerende direktør i Skihallen as, Bård Windingstad. 

HJEMMESIDEN TIL NETTMAGASINET SKIHALLEN
 

Skihallen_illustrasjon_Selvaag_Gruppen.jpg

Skihallen bryter markagrensen

I Lørenskog planlegges det et innendørs anlegg med plass til både alpinbakker og langrennsløyper. For at anlegget skal få en tilstrekkelig bratt alpinbakke, må det legges innenfor markagrensen.
Dette har de nå fått tillatelse til fra Fylkesmannen  i Oslo og Akershus. Fylkesmannen begrunner dette med bl.a. følgende argumenter:

  • Kun den øvre delen av skihallen kommer innenfor markagrensen. Det berørte området er på fem dekar.
  • Beliggenheten nær Lørenskog stasjon og vegnett gjør anlegget lett tilgjengelig.
  • Skihallen kan virke som en støyskjerm.

Det neste som skjer nå er regulering av området. Når det er klart hvor mye som skal bygges vil Selvaag begynne å jobbe med finansieringen.

Ifølge nettmagasinet skal Skihallen stå ferdig i 2018. Skihallen vil ligge sentralt og rett ved siden av Lørenskog stasjon, som ligger rett ved grensa til Oslo og Groruddalen. Den vil inngå i Lørenskog Vinterpark på totalt 140 000 kvadratmeter. Skihallen ligger på et grunnfjell av gneis, og i 2013 fikk Selvaag bekreftet at grunnforholdene gjør det mulig å skape en permanent isbre direkte på grunnfjellet. Når det etableres en isbre får man de beste skiforholdene og et miljøvennlig og lavt energiforbruk.

58 kkihaller i verden
I følge en artikkel i 2012 finnes det 58 skihaller i verden. 
Finnland var tidlig ute med innendørsanlegg for langrenn med tunnelen Vuokatti allerede i 2000 Sverige har sin Torsby, som neste år blir 10 år gammel.

I forbindelse med nordisk mesterskap i terrengløp skrev kondis.no om skiløypa  i kjellern og første etasje der deltakerne var innlosjert.

Også Tyskland har sin skihall i Oberhof som kom i 2009. Arabiske Emirater har en stor skihall på 22500 kvadrameter.

Det har vært en rekke planer for skitunneler og skiparker i Norge, foruten Skihallen i Lørenskog jobbes det også med å gjøre den gamle Holmestrandtunnelen til skitunnel. Mens planleggingen av et anlegg i Evje foreløpig har stoppet opp.

Artikkel i Kondis nr.8 høsten 2014:

Isbre_paa_lorenskog_kondis_nr8_2014.png