Blåfelden rett opp starter i Syvde sentrum og løypen er på 4,3 km. Den går fra sjønivå til 842 moh på toppen av Blåfelden.

Ann Kristin Flatland til Blåfelden. (mer info om Ann Kristin på hjemmesiden til Blåfelden)
Arrangør Syvde IL har som tradisjon å invitere en idrettskjendis, aller helst en tidligere verdensmester til å kaste glans over Blåfelden Rett Opp. I år har arrangøren fått tidligere skiskytter Ann Kristin Flatland som mange nylig har sett på fjernsyn i TV Norge programmet "71 grader Nord - Norges tøffeste kjendis". Ann Kristin kom i mål på Nordkapp som nummer tre, og vil du måle krefter med henne stiller du til start i årets Blåfelden Rett Opp. Ho vil også delta under premieutdelingen i Kosteteltet.

Syvde IL vil presisere at i tillegg til å vere et tøft motbakkeløp, er en tur på Blåfelden i mosjonsklassen en ypperlig familietur. I mange tilfeller kommer barna på toppen før foreldrene.

Blåfelden rett opp på Kondis terminlisten.

Bruk hashtaggen #blåfeldenrettopp

Nytt av året. Lagkonkurranse. (for mer info se her)
Lagkonkurransen vil erstatte bedriftskonkurransen, en endring som vil gjøre det enklare for deltakarar å stille lag tror arrangøren. De har troa på at lista for å delta i konkurransen ligg lavere når en kan delta på et lag. Et lag kan bestå av løpere som f.eks

  • jobbar ilag i en bedrift
  • går i same klasse
  • er medlem i et idrettslag
  • speler fotball ilag
  • er med i en trimgruppe
    osv

Løyperekorder.
Den som har gjennomført løpet raskast, er Øyvind Heiberg Sundby, Tjalve på 37:56 (2011) og på kvinnesida Maj Britt Buer, Gular på 43.50 (2014).

Se reportasje fra Blåfelden rett opp i 2015 her. Da vant Kristen Skjeldal og Merete Helgheim.

Mer info om løpet og påmelding på hjemmsiden til Syvde IL, fane for Blåfelden rett opp.

Følg med på facebook siden til Blåfelden rett opp.