Det er mange som lurer på hva jeg gjorde av trening da jeg var i verdenstoppen på lange løp på 80-tallet. Dette har jeg skrevet om før, men det virker som om mange løpere på alle nivåer synes dette er interessant stoff. Derfor legger jeg ut dette igjen.

Her er det ikke noe hokus pokus, men langsiktig arbeid. Jeg startet opp med systematisk trening da jeg var 14 – 15 år, da primært som langrennsløper. Jeg har etter den tid vært på ett eller to landslag (Norges kvinnelandslag i langrenn og landslaget i friidrett). Det har selvfølgelig motivert meg til trening og konkurranser i alle de årene jeg drev med toppidrett.

Men i løpet av disse årene som idrettsutøver hadde jeg mange nedturer, og det var disse nedturene som gjorde meg til den gode utøveren jeg ble. Holder man oppe motivasjonen og viljen til å nå målene sine i motgang, ja da kan en nå langt. Husk det alle dere som sliter av og til.

Når jeg er rundt i landet og forteller historien om min trening, er det mange som ikke tror meg. De tror at jeg trente mye mer intensivt enn jeg faktisk gjorde. Og de fleste tror at jeg har levd som en asket både når det gjelder trening, kosthold og levemåte ellers, men sannheten er at jeg levde stort sett som andre småbarns mammaer, men med en spesiell jobb nemlig ”langdistanseløper”.

Les hele artikkelen her