Her får du smakebiter fra det nye bladet og kan se hele innholdet. Du kan også se innholdet og lese smakebiter fra alle bladet som har kommet ut på 2000-tallet.

Marit Bjørgen hadde en av sine beste sesonger i 2011, og i Kondis blir hun spurt om hvordan det var å bli kåra som verdens beste idrettskvinne og å motta to priser på idrettsgallaen. Vi følger henne også på Marit Bjørgen-rennet som går i de samme løypene som hun sjøl trente i i oppveksten. 

Kondis som organisasjon fyller 50 år i 2012, og sjøl om bladet Kondis er noen år yngre, vil jubileet markeres også i bladet i år. Denne gangen går vi tilbake til starten og sender noen vennlige tanker til de ildsjelene som dro det hele i gang. Jakob Kjersem var den fremste initiativtakeren, og vi møter han gjennom et intervju som stod i Kondis i 1970.

Blikket er likevel først og fremst vendt mot dagens kondisjonsutøvere og vi blir bl.a. kjent med Anne Kjersti Kalvå som nylig ble tatt ut til junior-VM på ski. Hilde Aasheim er i ferd med å ta steget opp i Norgeseliten etter i flere år å ha vært lokal løpestjerne på Osterøy. Hva har gitt henne denne framgangen?

I en større testsak undersøkes det om det er mulig å ha gode ski på ulike typer føre med et og samme skipar. Godskiene finnes de, og i tilfelle ja, hvordan finner en dem?

Kondis har også testa varmesåler for skisko. Er disse et godt alternativ når løypene ligger fine, men kulda forlengst har satt inn?  

Treningsstoffet har som alltid en sentral plass i bladet, og denne gangen er hovedtemaet "tidsklemmetrening". Hvordan får en best utbytte ut av de timene en har til rådighet til trening? Arne Post, Marius Bakken m.fl. gir eksempeler på effektive økter. 
 
Fred Arthur Asdal tar seg bedre tid når han trener til ironman, og i et lengre utdrag fra den nye boka hans, "Hardt og langt - fra sofagris til Ironman" får vi innblikk i hvordan han tenker og motiverer seg til å gjennomføre lange, tøffe treningsøkter og enda lengre og tøffere konkurranser. "Det handler om å gi viljen krefter," hevder Asdal.

Som vanlig i Kondis nummer 1 oppsummeres det forrige løpsåret i et eget statistikkbilag. Så også denne gangen, med Tone Ilstad Hjalmarsen og Urige Buta som de to enerne som ble tildelt Asics gylne gullsko.

Ellers er bladet fullt av reportasjer, resultater, småstoff, historisk stoff og en rekke faste spalter. Det er bare å glede seg, og dersom du ikke allerede er medlem, er det fort gjort å bli det. I år kommer Kondis ut med hele ti nummer, og det er ennå ikke for seint å sikre seg hele årgangen. 


Bli medlem i Kondis og få tilsendt ti nummer av Kondis i året - og få en rekke andre medlemsfordeler!

Kondis_01_29.indd
Marit Bjørgen ble kåret til årets utøver og forbilde i 2011. I første utgave av Kondis i 2012 blir du bedre kjent med den råsterke Rognes-jenta. (Foto: Bjørn Johannessen)