1694 har meldt seg på til Ironman 70.3 Haugesund. Det er klart flere enn i fjor. Det er også hele 40 "PRO"-deltakere med, dvs. løpere som har registrert seg og kvailifisert seg som "proffer" innen Ironman-systemet. Det er langt flere enn før, så konkurransen både for menn og kvinner blir langt hardere i år enn i fjor.

Norske PRO-deltakere er Gudmund Snilstveit og Allan Hovda. For kvinner er det Mette Pettersen Moe og Kristin Lie som stiller blant "proffene". Kristin tok tredjeplassen i fjor, mens Mette Pettersen Moe ble nr. 3 året før.  Det er vesentlig flere gode damer med i år, så det blir ikke lett å få norsk tredjeplass også i år. I så fall er det Mette Pettersen Moe som vil være nærmest til å klare det.

Gudmund_Snilstveit_pressekonferanse1_A20G2009.jpg
Optimistisk: Gudmund Snilstveit ble nr. 3 første gang Ironman Haugesund ble arrangert. Han går for det samme i morgen. (Foto: Kjell Vigestad)


Konkurransen starter søndag kl. 08.00 med 1900 m svømming i Skeisvatnet. Sykkeletappen er på 90 km og går fra Haugesund og nordover med en stor runde i nabokommunen Sveio. Dermed går arrangementet ikke bare i to kommuner, men også i to fylker i og med at Sveio tilhører Hordaland og Haugesund er i Rogaland.

Eva_Wutti_20G2002.jpg
Vant forrige søndag: Eva Wutti vant full ironman-distanse på hjemmebane i Østerrike for bare ei uke siden. Da avsluttet hun med maraton på 2.54. Normalt ville hun vært favoritt også i Haugesund, men det skal ikke være mulig å restituere seg på så kort tid. (Foto: Kjell Vigestad)

Ritchie_Nocholls_A20G2044.jpg
Britisk favoritt: Ritchie Nicholls tok i 2013 andreplassen i Haugesund bak tsjekkiske Filip Ospaly, som har vunnet de tre første utgavene av Ironman 70.3 i Haugesund. Når Ospaly ikke stiller opp i år, er det naturlig at Nicholls overtar favorittstemplet. Han vil neppe gå opp i tet før mot slutten av konkurransen. Han er en glimrende løper og avsluttet i 2013 med 1.08.41 på den avsluttende halvmaratondistansen. (Foto: Kjell Vigestad)
 

Tidligere kondis.reportasjer fra Ironman 70.3 Haugesund
2014:
Kongepokaler til Gudmund Snilstveit og Kristin Lie
2014: Foran start på Ironman 70.3 Haugesund med glimt fra IronGirls og IronKids 2014
2013: Stor reportasje fra IronKids
2013: Mette P Moe beste norske i ny braksuksess for Ironman 70.3 Haugesund
2012: Reportasje fra debutåret: Alt klaffet for Ironman i Haugesund
2012: IronKids åpnet festen


Glimt fra i fjor:

Haandsopprekking_debutanter_svoem_A20G3103.jpg
Håndsopprekking: Speaker spurte om det var mange som deltok i sin første triatlon, og det kom mange hender i været. (Foto: Kjell Vigestad)

Svormming_lysrblaa_startgruppe_A20G3360.jpg
Blå gruppe: Tilløp til synkronsvømming. (Foto: Kjell Vigestad)


Historiske_funksjonaerer_A20G3012.jpg
Ironman i  vikingeland: Slik profilererer Ironman Haugesund seg internasjonalt. Her er velkomstkomiteen som tar imot deltakerne både etter svømmingen og i det de løper i mål. (Foto: Kjell Vigestad)

Publikum_paa_plass_07-45_A20G3043_640x408.jpg
Masse publikum: Fullt på haugen og fullt langs gjerdene. Verken å stå tidlig opp en søndags morgen eller litt regnvær skremmer haugesundere fra å møte opp for å se på voksne mennesker, som att på til betaler for det, å kaste seg ut i vannet. En sydvest og masse godt humør, så er festen i gang. (Foto: Kjell Vigestad)

Foerste_dame_stripper_A20G3398.jpg
Første dame opp av vannet: Her strippes det de to hundre meterne fra Skeisvatnet til skiftesonen. Men det er ikke derfor det er så tett i tett med tilskuere. Det var rett og slett masse folk overalt denne søndags morgenen kl. 08.00. Og klappingen er en honnør for en veldig sterk svømmeetappe av Rebecca Wassner fra USA, som her leder klart inn mot skiftesonen. (Foto: Kjell Vigestad)

Lasse_Hoel_Lillehammerr_Svoemmeklubb_A20G4062.jpg
I frodig og idyllisk landskap: Lasse Hoel fra Lillehammer svømmeklubb er godt i gang med sykkeletappen, som i hovedsak går i en stor runde i Haugesunds nabokommune, Sveio. (Foto: Kjell Vigestad)

Sauer_Svein_Bjarte_Brendeland_StavangerA20G4314.jpg
Full støtte: Det er et stykke mellom småbrukene i Sveio, men naboer samlet seg og laget fest. Så selv i grisgrendte områder følte syklistene at det neste var publikum nesten hele veien. Selv sauene stilte seg opp ved veien. Det er Svein Bjarte Brendeland fra Stavanger som får solid støtte. (Foto: Kjell Vigestad)

Oversikt_tribune_cruisebaat_loepere_A20G5869.jpg
Fullt overalt: Enormt med publikum på indre kai. (Foto: Kjell Vigestad)

Fra_portal_til_storebro_A20G6090.jpg
Fram og tilbake på kaia: Rundt et hjørne, så til venstre og opp en bakke i neste gate. Der er det vending og så tilbake samme vei langs kaia før løype går videre sørover til ny vending. Det blir veldig sosialt for løperne som møter igjen kamerater og konkurrenter opptil fire ganger. (Foto: Kjell Vigestad)

Publikum_paa_broa_A20G4954.jpg
Publikum på brua: Publikum står langs gjerdene og så oppover trappene og oppe på taket, og så helt oppe på Risøy bru. (Foto: Kjell Vigestad)

Oversikt_paa_toppen_av_broa_to_jenter_mor_A20G5876.jpg
Øverst på brua: Høyt der opp hadde ei mor og to veldig unge syklister full oversikt og tydeligvis ingen høydeskrekk. (Foto: Kjell Vigestad) (OBS: Bildet er tatt nedenfra målportalen for Ironman 70.3 Haugesund)

Patrick_Lange_Tyskland_A20G5374.jpg
Folkehavet: På indre kai i Haugesund er tilskuerradene tette og slitne løpere gjør sitt beste. Patrick Lange fra Tyskland takker publikum selv om han er så sliten at tunga nesten rekker ned til brystet. (Foto: Kjell Vigestad)

High_five_fra_smaa_A20G5030_640x558.jpg
High Five: Og løperne ble hjulpet fram av barn og voksne. (Foto: Kjell Vigestad)

Maaljubel_litauer_fra_Haugesund_A20G5493.jpg
I mål som vinner: En litauer i Haugesund Triathlonklubbs drakt feierer med landets flagg som om han har vunnet det hele, - og det vel nettopp det han har. I Ironman er alle som fullfører vinnere! (Foto: Kjell Vigestad)

Gudmund_Snilstveit_i_maal_A20G4839.jpg
Enda mer jubel i år: Gudmund Snilstveit var kjempeglad i fjor for kongepokal og femteplass. I år sikter han enda høyere. (Foto: Kjell Vigestad).