Möldner-Schmidt er nemlig ingen hvem som helst i hindersammenheng. Hun har så god pers som 9.18,54 fra 2009, og hun har kommet sterkt tilbake etter at hun ble satt ut med lymfekreft i 2010. I EM-løpet viste hun både fysisk og mental styrke da hun gikk opp på siden av Fougberg like før det siste hinderet, og derfra og inn løp hun ifra med 7 tideler.

Antakelig vill det blitt litt jevnere om ikke Fougberg hadde mista balansen litt i landinga etter det siste hinderet, men den svenske 29-åringen var meget glad for sølvmedaljen.

- Det er stort å vinne en medalje, sjøl om jeg sikta på gullet i dag. Jeg jobba hardt for å komme i gang igjen etter at kneet svikta i landinga etter siste hinder, men å vinne denne medaljen er stort for meg, uttalte hun etter løpet.

Charlotte Fougberg tok kommando da 700 meter gjenstod og klarte å riste av seg alle nær som Möldner-Schmidt. Tredjeplassen gikk til spanske Diana Martin som hadde vært opp og dratt tidligere i løpet. Vinnertida ble 9.29,43 som er knappe 6 sekunder dårligere enn persen til Fougberg.

Den som ikke fikk det til, var den andre nordiske favoritten, Sandra Eriksson fra Finland. Hun dro den første 1000 meteren på 3.10, men falt etter hvert bakover i feltet og kom i mål på 9.47,95 og niendeplass. Det var 23 sekunder bak hennes egen pers og årsbeste.

Alle foto: Bjørn Johannessen
Antje Möldner-Schmidt vant foran Charlotte Fougberg og Diana Martin (bak Fougberg)

- 1308 Latvia JELIZAROVA P DNF

3000mH-Sandra-Eriksson_D4N2850.jpgFinske Sandra Eriksson var en av favorittene, men hadde ingen god dag og ble nummer ni.

Charlotte Fougberg sikta på gull, men var godt fornøyd med sølv.

3000mH-siste-runde_D4N2922.jpgCharlotte Fougberg dro så hardt på siste runde at det så ut som om hun skulle få ei luke, men jenta som her er på fjerdeplass, var til slutt den sterkeste.

3000mH-medaljevinnere-flagg_D4N3045.jpg Tre glade kvinner jubler med hvert sitt flagg etter et spennende 3000 meter hinderløp.