Gjermund Sørstad, 37 år, er klar for å gjøre et forsøk på den norske rekorden på 24-timers løping på mølle. Da må han løpe 193 kilometer. 

Ultraløperen med en rekke 24-timers og andre ultraløp i bagasjen, skal for første gang prøve seg på 24-timers på mølle. Det skjer på Asker Treningssenter på Liertoppen ikke langt fra der hvor Sørstad bor.
 

Soerstad_moelle_640x428.jpgFoto: Arrangøren

Starten går kl.14:00 på fredag, og det blir ikke bare Sørstad som holder mølla med selskap. Også St.Hallvard håndbal,l som nylig fyllte åtte år, skal løpe på egen mølle. 

Alle inntekter i forbindelse med arrangementet går til foreningen Mental Helse Ungdom Buskerud, og både bedrifter og privatpersoner kan kjøpe seg plass på mølla. Bedriftsprisen vil være kroner 1000 per time.
Det blir også noen lokale bedrifter, ansatte og medlemmer fra Asker treningssenter som stiller til start.

Om Sørstad løper sitt første 24-timers på mølle, så er han ikke noen  nybegynner på mølleløping, tvertimot
Jeg løper veldig mye på tredemølle hjemme til vanlig fordi det er enklest i min familiesituasjon. Jeg er kanskje den i Norge som løper mest på mølle, tror Sørstad.

Torsdag blir det pressetreff på Liertoppen med Sørstad, representanter fra Asker Treningssenter og St. Hallvard Håndball.

Les mer om arrangementet på Asker Treningssenter sin hjemmeside

PS: Den norske rekorden på 24-timers løping lyder på 257,606 km og innehas av Bjørn Tore Kronen Taranger satt i NM på Bislett i november i fjor. Les reportasjen her.

PS2:  Under Oslo Maraton i fjor løp Jeanette Vika 24-timer på mølla og satte norsk rekord med 189,3 km
Les reportasjen her  Hun stiller imidlertid ikke opp på fredag. Etter et voldsomt løpsår i fjor skal  hun ta det litt roligere en stund i år, men for de som skal delta i Holmestrand Maraton treffer en Jeanette Vika som en av fartsholderne.