På førsterunden var det Solveig Faleide Guldberg som ledet kvinneklassen i helmaraton under Trondheim Maraton med Lisbeth Vold fra Strindheim IL hakk i hel, mens det hadde snudd på andrerunden der Lisbeth løp så lett i tet.

– Jeg var optimistisk på både første, andre og tredjerunden, men merket det godt på sisterunden, forteller sølvvinner Lisbeth etter målgang. Hun hadde stivnet og ble slått av en svært så glad Solveig Faleide Guldberg med 3 minutte rog 41 sekunder.

– Dette var kjempemoro. Jeg er sååå fornøyd, sa en svært så entusiastisk vinner av kvinneklassen etter målgang. Hun hadde merket på tredjerunden at det kunne gå hennes vei, men at det skulle gå så bra som det gjorde med en pers på 12 minutter i forhold til hennes forrige rekord, det hadde hun aldri trodd.

I godt driv: Lisbeth Vold kom i godt driv over bybroa på førsterunden. Ennå kjennes kroppen svært så lett og god. Foto: Marianne Røhme

I herreklassen var det aldri spenning rundt hvem som skulle gå av med seieren. Om ikke canadiske Sean Chester gikk på en kjempesmell, kom han til å vinne overlegent. Han gikk hardt ut fra start og ledet hele løpet til mål.

– Planen var å løpe ut i tet og holde et jevnt og høyt tempo hele veien, sa han da han kom i mål. Han hadde imidlertid planer om å løpe 10 minutter fortere, men måtte sakke av på slutten. Ingen helsprekk, som publikum var bekymret for, men nok til at Sean mente han burde kunne gjort det litt bedre.

– Men er du fornøyd?

– Jeg vant jo, så jeg bør jo være det, smilte Sean.

Suveren: Sean Chester ledet stort hele veien på helmaraton og vant med  5 minutter og 36 sekunder foran Stian Karlsen på andre. Foto: Marianne Røhme

Plassene bak: Det var flere som kjempet om plasseringene bak Sean. Stian Carlsen (bildet) var den som klarte andreplassen. Foto: Marianne Røhme

Tredjeplass: Tredje beste mann i mål ble Ketil Stene på tida 2.50.55. Foto: Marianne Røhme

Vant halvmaraton: Ebrahim Abdulaziz, som vant maratondistansen i 2015, nøyde seg med halvmaraton i år og vant likegodt denne distansen også. Han ville spare beina til Berlin Maraton hvor han vil løpe helmaraton. Foto: Marianne Røhme.

Vant: Guro Sundal var suveren vinner av kvinneklassen på halvmaraton på tida 1.25.03 og 1.35 foran Margrethe Skogan Ivarson på andre. Foto: Marianne Røhme

Vinnerne av 10-kilometeren ble Kristian Woldvik på 32.58 og Vibeke Jensen på tida 39.02, mens Merih-Soloman Hailemicheat og Linda Marie Stompedal vant 5-kilometeren på henholdsvis 16.06 og 20.17.

Fullstendige resultater finner du her.

Idylliske omgivelser: Løypa i år var helt ny fra tidligere år, men også i år fikk løperne en tur nede langs idylliske Nidelva. Foto: Marianne Røhme

Right to Play, ved Jimmy Vika, løp et av sine 20 maratonløpe på 20 dager i Trondheim.
202020: Jimmy Vika, i oransje T-skjorte, løp et av sine 20 maratonløp på 20 dager i 20 fylker inkludert Svalbard under Trondheim Maraton. Foto: Marianne Røhme