Det jobbes internt i Gneist friidrett for å gjenninføre 10 km slik det var i den opprinnelige karusellen. Da Gneist overtok etter at BFG Bergen hadde bestemt seg for å avvikle karusellen valgte den nye arrangøren å droppe 10 km. En av hovedgrunnene for dette var ferietid og vanskelig å få nok funksjonærer til løpene.

10 km sløyfen vill bli den samme som tidligere, en forlengelse innover Kvernabekkveien (Osbanen) med vendig like før Klokkervannet på Søre Titlestad / Nordheim.

Både Gneist og BFG Bergen har gått til anskaffelse av EQ timing sitt nye tidtakeranlegg med passive brikker på startnumrene. Sammarbeidet er godt mellom disse klubbene som utveksler både utstyr og tjenester seg i mellom. 

Derfor er det i disse dager sendt forespørsel til EQ timing om det er teknisk mulig å sammorden disse to stasjonene slik at systemet selv kan skille løperne på 5 og 10km. I utgangspunket ønsker Gneist at det skal være fellesstart og muligheter for løperne å bestemme distanse før vendig etter 3,5 km. 

Arrangøren ønsker også å registrere mellomtid etter nøyaktig 5 km på 10 km sløyfen. Meningen er at den stasjonen som står på 5km punktet skal plukke ut de løperne som løper 10 km og plassere dem på rett distanse automatisk. Så gjenstår det å se om EQ timing har kompetanse til å ordne dette.

Begge løyper er selvfølgelig kontrollmålt av KONDIS slik at rekorder kan settes.
Kontrollmålte løyper se HER

Det er også opprettet en sak på dette på Sommerkarusellens Facebook side.

find-us-on-facebook-1.jpg

Gå inn og si din mening der.


Sommerkarusellen starter opp mandag 2.juni. 

IMG_5016.jpg
Sommerlig på Sommerkarusellen, smil,latter og god stemning i "baktroppen" på det første løpet i 2013.

Startnummer Sommerkarusellen 640.jpg
For påmelding årets karusell, klikk på startnummeret.

HEAD ENERGY Sommerkarusellen har også fått laget nye flotte 70 mm medaljer til 2014 utgaven. I tillegg vanker det premie til beste herre og kvinne fra hovedsponsoren HEAD ENERGY i hvert løp.

medalje 2014 HE sommerkarusell640.jpg 
SOMMERKARUSELLENS SAMLESIDE
 
HEAD ENERGY Sommerkarusellens hjemmeside