Kondis1605_350.jpgIngvill Måkestad Bovim er blitt 34 år og har en lang karriere å se tilbake på. Likevel er det framover hun ser, og til tross for en ikke helt topp forsesong har hun ikke gitt opp drømmen om å delta på 1500 meteren i Rio-OL. Et annet mål er å slå Grete Waitz' norske rekord på 1500 meteren. 800 m-rekorden har Ingvill som kjent allerede sikra seg. 

I intervjuet i Kondis forteller Tjalve-løperen også om hvordan hun trener, hvordan hun som småbarnsmor får hverdagen til å gå opp og hva hun kan tenke seg å gjøre når hun ikke lenger vil satse for fullt på løpinga. Treneren hennes de tolv siste åra, Knut Jæger Hansen, er også på banen og forteller blant annet om hva det er som har gjort Ingvill til landets kanskje beste mellomdistanseløper. 

Aud Elisabeth Stuhr har som ultraløper valgt helt andre distanser enn Ingvill, men Sauda-kvinna har også satt seg høye mål og jobber beinhardt for å nå dem. I et 3-siders intervju i bladet blir vi kjent med 40-åringen som i fjor høst vant Oslotrippelen i Oslo Maraton. I år håper hun på å gjenta bredriften.  

Hanna Salminen Klæboe er en ung norsk syklist som til tross for både skader etter velt og langvarig virussjukdom har bygget seg opp til igjen å kjempe med de aller raskeste junorsyklistene i landet. På Ung-Kondis-sidene blir vi bedre kjent med den ambiøse jenta fra Harstad.

Kondis har også vært i Sverige og blitt med Anders Björk på løpetur. Han var "den tjukke svensken" som for to år siden bestemte seg for å begynne å trene. Da var han løpsleder for Oslo Maraton, men nokså fysisk inaktiv og veide 115 kilo. Målet var å gå ned til under 100 kilo og klare å gjennomføre 15 kilometeren i Lidingöloppet på anstendig vis. Vi følger nå opp og spør hvordan det gikk etter at rampelyset fra Kondis ble skrudd av. Klarte han å fortsette med de gode trenings- og matvanene også etter at han flytta heim til Lerum øst for Göteborg?

Også denne Kondis-utgaven har rikelig med treningsstoff. Bjarte Vik fortsetter sin serie med detaljerte treningsprogram for 5, 10 og 42,2 km. Denne gangen kommer han med tips om hvordan du kan legge inn en ressursperiode midt på sommeren - for å kunne være ekstra godt forberedt til alle de fine løpa i august, september og oktober. 

Jann Post var i Kenya for et par år siden, og nå deler han med Kondis-leserne hva det er de kenyanske løperne gjør for å bli så dominerende på maratondistansen.

Knut Kvalheim ble kåra til det forrige århundres beste mannlige norske langdistanseløper. Han har også hatt stor suksess som Tjalve-trener, og seinest nå i vår leda han Tjalve til seier i både kvinne- og herreklassen i Holmenkollstafetten. Hva skyldes suksessen? Hva er treningsfilosofien som f.eks. førte Susanne Wigene til EM-sølv på 10 000 meter? 

Det er høysesong også for triatletene, og Andreas Angeltveit gir sine beste tips om hvordan du legger opp treninga inn mot årets viktigste konkurranse(r). Hvordan sikrer du at du er i toppform når det gjelder som mest? 

Kan en prestere bedre ved å drikke kaffe og/eller andre koffeinholdige drikker før, under og etter trening og konkurranser? Det er temaet for Ane Korsvolds artikkel. Hvor mye kan det være å hente - og er det også en risiko for en idrettsutøver å bruke koffein som stimulans? 

Kondis har også testa hjelmer og annet tilbehør til sykkelen, vi har anmeldt bøker og sett på hvordan forholda for å løpe er for kvinner i Iran. Henrik Aasebø tar oss med til toppen av Kilimanjaro mens Sven Kilander forteller om da han og kona skulle være med på ekstremrittet Cape Epic i Sør-Afrika. 

På Norge Rundt-sidene i bladet blir du kjent med løp og løpere fra hele fedrelandet, og i tillegg finnes masse småstoff, faste spalter og overraskelser. Ekspertpanelet svarer på det leserne måtte lure på, og det er bare å sende inn ditt spørsmål til en av ekspertene på e-post til Kondis og få svar i neste nummer av bladet.

Leserne inviteres også til å sende inn sitt fotoblinkskudd. Kanskje vil det komme på trykk over to sider i det faste oppslaget "Kondis-bildet". Finn det gode motivet, still inn kameraet og send bildet til
Kondis

I alt inneholder Kondis nr. 5 hele 88 sider med flotte bilder og inspirerende lesestoff. Er du ikke allerede medlem, så har du en god grunn til å bli det! De som er medlem, kan også lese årets Kondis-utgaver i digital utgave fra MIN SIDE på kondis.no

I år vil Kondis også være å få kjøpt i Narvesen, og ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Kondis1605_640.jpgIngvill Måkestad Bovim er endelig skadefri og gleder seg til neste kapittel i karrieren. (Foto: Bjørn Johannessen)