Tidligere er det bare St.Hansgaloppen  i Oslo som har hatt løp hvor en "løper inn i natten". Tidligere utgaver, den gang løpet startet fra Movatn, hadde start kl.23:00, og for de raskeste gjaldt det å komme i mål før midnatt.

Nå kommer det et nytt løp hvor en rekker å komme i mål samme dag, men definitivt får med seg sommernatten ikke minst hvis en tar med seg "afterrunnen" etter løpet hvor det bys opp til  musikk, mat og drikke etter utdeling av flotte premier til klassevinnere, samt premieutdeling i etterkant av løpet.

Alle deltakere får en flott deltakertrøye fra 2XU, og alle som melder seg på, er med i trekningen av sportsklokken TomTom Spark Cardio. Det trekkes en ny klokke for hver 25. deltaker som melder seg på, så jo før man er påmeldt, jo flere trekninger er man med på.

Sommernattsløpet har start og mål ved Rådhusplassen i Oslo, og løypa går langs sjøen mot Operaen, hvor den vender og går tilbake igjen.

5 km regnes som langdistanse, men er kort nok til at alle kan klare det og til at de beste kan få testet farten
Med en så flat løype er dette er fint løp å debutere i som konkurranseløper. Du kan ha det som treningsmål inn mot sommerferien eller du kan ta det som en litt ekstra utfordrende hardøkt. Omgivelsene blir upåklagelige da løypen er urban og estetisk, med asfalt som underlag.