Forsida av bladet viser en Tjalve-veksling i Holmenkollstafetten, og også inne i bladet får den store stafetten fyldig dekning. En av cover-gutta, Håkon Brox, som har hatt en strålende sesong så langt, forteller om hvordan han legger opp treninga si.

Men Kondis handler ikke bare om eliten. Holmenkollreportasjen fokuserer i hovedsak på en gruppe døvblinde som stilte med to lag i Kollen, og vi får vite om de utfordringene multihandikappede møter når de skal både trene og konkurrere. Arne Olav Løvik har tre medfødte funksjonshemminger, men har likevel løpt maraton på sterke 2.34.03. Etter 30 år med maratonløping er han like ivrig og holder formen meget bra ved like.

Det gjør også Siri Ann Nyrnes og Kitty Schive, som har funnet at trening er positivt for både dem sjøl og familien.

– Alle har tid til trening om de vil, det handler bare om prioriteringer og planlegging. Ofte kombinerer vi treningsturene med barnas treninger, beretter de to travle og allsidige kondisjonsutøverne fra Trondheim.

I bladet møter vi også atskillig yngre Thea Krokan Murud som stormer fram på både løpebanen og i skiløypa. 17-åringen fra Lillehammer er av landets beste i begge idrettene og representerer Norge i internasjonale mesterskap med både piggsko og ski på beina. I Kondis blir vi bedre kjent med henne.

I tillegg til flere andre intervju har sommernummeret av Kondis også beretningen om det spektakulære løpet over Besseggen og sykkelklassikeren Bergen - Voss. Kondis tester ulike rulleskimodeller, og både forfotssko, piggsko og andre konkurransesko settes under lupen. Flere idrettsbøker blir også vurdert og omtalt.

Treningsstoffet har som alltid en sentral plass i bladet, og denne gangen ser vi bl.a. på den mentale biten ved treninga. Et større tema er også tretthetsbrudd - om hvordan de både kan forebygges og behandles. Her er også artikler om både løpsteknikk og trening i piggsko.

Innimellom de større tingene finnes de faste spaltene og småstoffet - det som både inspirerer, informerer og kanskje også provoserer. Det er bare å glede seg til bladet kommer, og er du ikke allerede medlem, er det fullt mulig å gjøre noe med det!

 Meld deg inn i Kondis og få ni årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Tjalve veksla og vant årets Holmenkollstafett. I bladet blir du bedre kjent med den ene av forsideguttene, Håkon Brox, som her gir pinnen fra seg til klubbkamerat Mikkel Lund. (Foto: Kjell Vigestad)