Det overordna målet i debuten er å løpe under det særnorske OL-kravet på 2.12.00. Det mente Sondre skulle gå ifølge et intervju i Adressa to uker før maratonløpet. Han løp tidligere i høst halvmaraton på 1.03.09 i ei ikke helt lett løype i Great Birmingham Run. Det skulle indikere at han har farten inne, og så er det å håpe at stayeren er så god at tempoet kan holdes hele vegen til mål. 

Slik sett vil det kunne være en fin fordel å ha med seg sin egen hare som løper i den ideelle farten. Sondre kan da ligge bak og spare kreftene til den siste delen hvor han må regne med å gjøre jobben sjøl. Fartsholder Sindre har halvmaratonpers på 1.05.49, så om ikke Sindre overgår seg sjøl, kan ikke Sondre regne med å ha drahjelp til stort mer enn halvveis. 

Men det kan også være at han finner andre rygger å koble seg på. Det stiller to kenyanere til start som har løpt halvmaraton under timen og en som har løpt maraton på 2.07.13. Disse tre kommer nok til å åpne en god del hardere enn Sondre, og så kan han forhåpentligvis ta innpå dem etter hvert. 

Det er meldt temmelig ideelt maratonvær med 5-6 grader og noen få skyer på himmelen ved start klokka 9.15. Ved målgang et par timer seinere forventes temperaturen å ha steget til ca. 10 grader. Vinden skal ifølge yr.no være helt nede i 1 meter per sekund. 

Løypa i Firenze skal være flat, men er nokså svingete og har også brosteinspartier. Vinnertidene bruker vanligvis å ligge på rundt 2.10, og skulle Sondre Nordstad Moen klare et løp under 2.12, vil han nok befinne seg høyt oppe på resultatlista. 


Firenze Marathons heimeside

Loypeprofil_Firenze.jpgLøypa i Firenze er noe svingete og ikke regna for å være av de aller raskeste.