Sondre Nordstad Moen hadde ikke klart det særnorske maratonkravet på 2.12.00, men han løp på 2.12.54 i fjor høst, og i år har han dokumentert god form med å perse og være nært den norske bestenoteringa på både halvmaraton og 10 km. Det holdt til å slippe gjennom Olympiatoppens nåløye. 

Også Henrik Ingebrigtsen var innstilt til uttak av Friidrettsforbundet, men til tross for at han har vært under det internasjonale kravet på 1500 m to ganger, ble han ble ikke tatt ut i denne runden. Heller ikke Hedda Hynne, som i likhet med Ingebrigtsen har klart det internasjonale kravet, ble tatt ut. 

Det ble derimot kappgjengeren, Erik Tysse. Han har ikke klart det særnorske kravet i år, men ble innstilt av Friidrettsforbundet og tatt ut av Olympiatoppen. Dagbladet-journalist Esten O. Sæther, reagerte i en kommentar sterkt på at en eldre, tidligere dopingdømt utøver ble tatt ut mens unge, ikke-dopingbefengte utøvere ikke kom med. 

Toppidrettssjef i Friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, er ifølge VG imidlertid sikker på at Henrik Ingebrigtsen vil bli tatt ut. Det samme tror han kan bli tilfelle for Filip Ingebrigtsen, sjøl om han ikke har klart det internasjonale kravet. Ifølge Nilsen vil Filip Ingebrigtsen kunne være en av dem som får invitasjon fra IAAF som ønsker å fylle opp feltene dersom det er for få som klarer de opprinnelige kravene. 

Også fire syklister - Tore Navrestad, Sven Erik Bystrøm, Edvald Boasson Hagen, Vegard Stake Laengen og Lars Petter Nordhaug - fikk klarsignal til OL på søndag. 

mile-m-brodrene-ingebr-for-start_50D1021.jpg
Brødrene Ingebrigtsen har ennå ikke blitt tatt ut til OL. (Foto: Bjørn Johannessen)