Børvasstindan Classic er et fjellturløp på ca. 30 km som går gjennom vakre omgivelser en liten kjøretur fra Bodø sentrum. Løpet starter på parkeringsplassen ved Nedre Åselivannet, fortsetter opp Åselidalen, opp til Indre Sandvasstind (1073m) og går ned Falkflågdalen mot målgang i Sandvika ved Valnesvannet. Løpet følger T-merket sti, bortsett fra løypa opp til Indre Sandvasstind som har egne merker. Kart med løype finner du her.

Børvasstindan.jpg
Børvasstindan sett fra Skånlandsfjellet.

Løpet arrangeres for sjette gang og nytt av året er at tidtakingssystem er på plass. Tidligere har hver enkelt deltaker vært ansvarlig for å ta tiden på seg selv. Deltakerantallet har vokst hvert år siden de startet arrangementet. ”Første året vi arrangerte løpet var det bare 11 deltakere. I år har vi satt et tak på 70 deltakere fordi vi ønsker en forsvarlig vekst”, sier Åsmund Ødegård som har vært med å arrangere løpet siden begynnelsen. Han forteller videre at løypa er kjent for å være en av de fineste dalene i området. Særlig Åselidalen er fantastisk, der får du høye tinder både til høyre og venstre. ”De som er litt over gjennomsnittlig glad i å slite seg ut og sette kroppen på prøve bør melde seg på. Det er en spesiell følelse å komme i mål etter å ha slitt i 4-5 timer.”

Åselidalen.jpg
Vakre Åselidalen sett fra Per Karlsatind (1036 moh).

Løypa har ingen teknisk vanskelige partier. Alle som er fjellvant vil klare å komme seg fram. Åsmund gjetter at det er omtrent 1500 høydemeter. ”Det som gjør løypa utfordrende er lengden og høyden. Men det er også en av grunnene til at man bør melde seg på. Man får oppleve veldig mye natur i løpet av en dag.” Videre påpeker han at deltakerne må ta hensyn til årstiden og været på løpsdagen. Hansker og lue kan være greit på Sandvasstind. Og siden det er et løp, bør man unngå tunge fjellsko og heller gå for terrengjoggesko. Vann finnes det nok av langs løypa, men rask energi som nøtter, rosiner og sjokolade er greit å ha med. I tillegg oppfordres det til å ha med mobiltelefon i fall det skjer noe under løpet.

Sjekk nettsiden for påmelding, deltakeravgift og premiering.