Fri-stafetten flyttet ut på den nye friidrettsbanen i Arna forrige sesong etter sammenhengende 32 sesonger på Espeland. Nytt kunstgressdekke gjorde det umulig å fortsette på Espeland. Fjorårsløypen er blitt endret og det er ny løype i år.

Heller ikke Gneist har greid å gjenskape etappene som ble brukt tidligere da start og mål var på Liland Skole, et steinkast fra klubbhus og administrasjon. Infrastrukturen i området rundt Bergen Lufthavn Flesland har gjort det umulig å avholde stafetten i de gamle løypene. 

Derimot blir det en ny og publikiumsvennlig stafett med start, mål og alle vekslinger inne på Fana Stadion. "Maratonporten", gressfeltet samt gangveiene i område rundt Fana Stadion blir også benyttet. Og mest gledelig, det kommer til å bli tatt etappetider på alle klasser fra 11 år og oppover når Gneist ønsker velkommen til den 22. Gneiststafetten. 

Stafettsesongen avsluttes som vanlig med den eldste stafetten i Bergen. Ask stafetten arrangeres i år for 64. gang og den er alltid på 1. mai.

IMG_7691_640.jpgGneist sin første seniorseier i en stafett på 32 år kom i første forsøk, Fristafetten 2015. Dette Gneist-laget var ikke født da Gneist vant seniorklassen sist i Fristafetten eller da den forrige Gneiststafetten ble arrangert

Norna.jpgNorna er alltid sterke i stafettsammenheng.

fall.jpgAlltid dramatikk på stefetter, her er en av Norna sine utøvere uheldig og faller rett før vekslingen

Rørbakken - oddekalv.jpgHeller ikke alltid like lett å finne makker i vekslingsfeltet. Her er det Fri sin egen Filip Rørbakken som leder, men han har glemt at han skal veksle med en fortvilet Matilde Oddekalv (Rosa/hvit) som venter på pinnen.

harald nygård.jpgOgså veteranene er ivrig. Er er det Harald Nygård fra AKS-77 som gir alt så startnummeret nesten faller av.

Fristafetten 6.april Arna Idrettspark

Varegg Terrengstafett 13.april Skansemyren

Gneist stafetten 20.april Fana Stadion

Ask-Stafetten 1.mai Askøy