I april starter årets Springkarusell i Bergen opp igjen og fortsetter utover med 8 løp denne sesongen. Det er Bedriftsidretten i Hordaland som arrangerer Springkarusellen, og løpene er åpne for alle som vil være med.

I motsetning til mange av de andre karuselløpene så varierer Springkarusellen løypen fra løp til løp, og deltakerne får med seg mange idylliske og vakre omgivelser som gir en større løpsopplevelse: Store Lungegaardsvann, Nygårsparken, Hordnesskogen, Kanadaskogen og Tennebekktjerna, Liavatnet i Åsane. Og dette er et løp for alle: raske og mindre raske, voksne og ungdommer, store og små kropper. 

Kondis har vært med på alle løpene og tatt bilder, og kan bekrefte at dette er varierte løyper med veldig fine omgivelser. Her har man mulighet til å komme seg ut og løpe i mange av Bergens vakre landskaper.
Løpene går på tirsdager og har fellesstart kl. 19.

Les mer og meld deg på fra Springkarusellens sider.
 

IMG_2749_fix_640.jpg

Fra starten på et av løpene i Springkarusellene i fjor: her går løypen gjennom den naturskjønne Hordnesskogen.

IMG_3694_640.jpg
Wenche Iversen og Monica Langedal på vei inn til en runde i Nygårdsparken, som er en del av Sentrumsløypen.

Wenche Iversen er en av de ivrige deltakerne i Springkarusellen og hun er også med i kretsens løpsutvalg. Hun setter pris på at dette er et tilbud for alle løpere:

  -  I årets annonsering for Springkarusellen står det at dette er et løp for både skilpadder og raketter, og det er noe av de fine med disse løpene: alle kan være med. Og så er mesteparten av løypene på grusunderlag, som er bra for føttene.
 

Løpsdatoer for 2016 er som følger:

  • 19/04: Sentrumsløypen
  • 10/05: Kanadaskogen 
  • 31/05: Hordnesskogen
  • 14/06: Liavatnet Rundt (2 runder)
  • 06/09: Liavatnet Rundt (2 runder)
  • 20/09: Hordnesskogen
  • 04/10: Kanadaskogen
  • 18/10: Sentrumsløypen

IMG_3461_640.jpg

Her er en av de løperne som er blant rakettene i løypen: Esther Zijerveld deltok på alle løpene i Springkarusellen i fjor og vant sammenlagt den yngste kvinneklassen. Her i Sentrumsløypen ved Store Lundegaardsvann.

IMG_2247_fix_640.jpg

En fin sensommerkveld i fjor gikk løypen langs Tennebekktjerna i Kanadaskogen. Johanne Sekse passerer langs stranden.

IMG_1338_640.jpg

Nora Hauge Svendsen har godt humør selv om hun her har løpt feil i Hordnesskogen og løpt lenger enn konkurrentene. Dette var det eneste løpet der det skjedde en feilløping. I år blir det en enklere løype i Hordnesskogen som gjør at ingen skal kunne ta feil.

IMG_3811_640.jpg

Fjorårets sammenlagtvinnerne i klasse over 55 år: Elin Johanne Kaasa, Guri Kyte og Liv Astrid Losnegaard.

Les om fjorårets avslutningsløp her.
 

IMG_3819_640.jpg

Fjorårets sammenlagtvinner Jarle Torkildsen omkranset av Knut Bråtane og Robert Valklev. Disse var de tre beste i klasse 35 - 54 år.

IMG_2657_640.jpg

Like etter start på et av løpene i Kanadaskogen.