Video fra RingAlm cup løp 2:

Onsdag kveld ble andre løpet arrangert i RingAlm cupen, en ungdomscup i orientering med fem løp hvor det siste avsluttes med jaktstart. Andre løpet ble arrangert på Maihaugen i Lillehammer av Lillehammer OK. Det var fellesstart for alle klasser unntatt N-åpen som hadde fri starttid. Løypene var fra 1,4 km i N-åpen med 11 poster til 3,3 km løype i D/H 17-20 med 22 poster. Alle klassene med fellesstart hadde flere runder. Her var det noen som var uheldig å ta med seg feil kart og førte til at de ble disket. De voksne  var henvist til sidelinjen denne kvelden som heiagjeng/støtteaparat.

I RingAlm-cupen kjempes det om følgende trøyer:
Ledertrøye: I alle klasser unntatt N-Åpen kommer den som leder sammenlagt å løpe i en gul RingAlm/Sport8-ledertrøye. Det er den løperen i hver klasse med flest poeng sammenlagt som løper med den gule Moelven/Sport8-ledertrøyen i hvert enkelt løp. I finalen teller de 3 beste av de 4 løpene.

Spesialstrekk: Det er lagt inn spesialstrekk i alle aldersbestemte klasser og C-Åpen. Disse strekkene teller med i kampen om de ulike spesialtrøyene. Spesialstrekkene er angitt i postbeskrivelsen på kartet.

Hvis samme person leder både sammenlagt og i kampen om spesialtrøyene, vil denne løpe med den gule RingAlm/Sport8 ledertrøyen og nr. 2 på lista for spesialtrøye, RingAlm Tre og Strand Unikorn trøyene, løpe med disse. Alle trøyer deles ut før hvert løp. Trøyene vinnes til odel og eie etter finalen. Hver løper kan bare vinne en trøye.

Tekst og foto: Stein Arne Negård

Lise Hveem Kroksti, Ringsaker OK vant C-åpen.

Kristin Kravdal, Gjø-Vard (95) og Even Karlsen, Lillehammer OK (109) vant D/H 13-14

Kristine Haanes Strandlie, Gjø-Vard OL vant D 15-16.

Evine Westli Andersen, Løten OL vant D 17-20.

Even Lindaas, Elverum OK vant H 15-16.

Sverre Bang Støeng, Hamar OK vant H 17-20.