Det ble tidenes varmeste onsdag på Sognsvann med godt over 20 grader. Dette ble utnyttet av en rekke deltakere til å grille og bade etter løpet. Ja, løperne utgjorde nok en høy prosent av de som lå på gresset rett ved vannet etter løpet.
 
Blant debutantene var en av Sveriges beste langdistanse- og terrengløper for ti år siden, Oskar Käck. Aller sterkest løp Synøve Brox og Carlos Silva De Brito, men 8-åringen Leopold Strand imponerte også kraftig. Fire runder det er langt det!

Mange er nå godt i gang med oppkjøringene til de store og lange løpene utover høsten og 22 % av løperne løp 3 runder eller mer. Kvinneandelen var på 29 % med 24 kvinner av 220 fullførende.

I morgen går det mot en ny mulighet til å kose seg i godt sommervær og løpe langt. Påmelding for de som ikke har egen SRM-tidtakerbrikke, kan gjøres fra denne siden.

 

VINNERE OG ALDERSREKORDSETTERE i DET 427.SRM 12.august 2015
 

MENN
  Fornavn Etternavn Klubb Tid
1R John Hanssen Asker Skiklubb 10:00
2R Oskar Käck Privat 22:26
3R Øyvind Mehus Sjursen Privat 34:50
4R Carlos Silva De Brito Ogndal IL 45:42*
5R Tore Jensen Rikshospitalet 64:05
6R Jørgen Saxegaard IFK 83:45*
      *Aldersrekord  

 

KVINNER
  Fornavn Etternavn Klubb Tid
1R Ingeborg Dahl Ringkollen Skiklubb 11:55
2R Berit Herstad Privat 28:37
3R Monica Ragnvaldsen Heming 42:15
4R Lene Fevang NYD NO 75:41
5R Louise Skak Romerike Ultraløperklubb 69:05*
    *Aldersrekord    

 

ÅR DISSE SATTE ALDERSREKORDER Runder
55 Synøve Brox Heming 11:59 1
77 Rolf Nielsen IBM 50:33 2
55 Liv B. J. Lystad Drøbak Sykkel 44:30 3
46 Carlos Silva De Brito Ogndal IL 45:42 4
60 Ger Van Graas Vidar 53:04 4
8 Leopold Strand   71:38 4
57 Lars Sverdrup-Thygeson Norsk Gartnerservice 52:13 4
56 Torbjørn Eika Røa 70:37 5
39 Louise Skak Romerike Ultraløperklubb 69:05 5
48 Jørgen Saxegaard IFK 83:45 6



ALLE  RESULTATER

ALLE FOTO JØRGEN LINDALEN 

Start_Ungdommen.jpgUngdommen satser offensivt og stiller gjerne opp i de første og raskeste puljene. 

srm_arrangoerene_.jpgSRM-arrangørene er kanskje landeste mest ivrige arrangører. Av de ca. 20 arrangørene av SRM er det svært mange som løper når de sjøl ikke arrangerer. Denne onsdagen fant vi bl.a. Trond Kildal (hvitt pannebånd) og Synøve Brox med blå bukser på startstreken. Andre SRM-arrqangører som også løp denne onsdagen var: Liv Berit Jegteberg Lystad, Silja S. Amundsen, Torbjørn Eika, Tove Eriksen og tidligere SRM-arrangører nå med permisjon: Bergsvein Byrkjeland, Oddvar Røsten og Tim Bennett.
hele tre av arrangøren satte aldersrekord>: Synøve Brox,  Liv Berit Jegteberg Lystad og Torbjørn Eika.

start_blandet_drops.jpgI Sognsvann Rundt Medsols er det plass til alle. Her fra en av startpuljene.

sportsbarnevognloperne.jpgSportsbarnevognklassen er så godt som alltid representert i Sognsvann Rundt Medsols.


Ingeborg_Dahl_Synoeve_Brox.jpgIngeborg Dahl med ny seier i Sognsvann Rundt Medsols. 11:55 holddt til seier foran Synøve Brox som kommer rasende bak.Brox ladet opp til Sommerløpet med SRM og satte likesågodt aldersrekord med tiden 11:59 for 56-åringer. Hilde Henriksen var tidligere den eldste kvinnen som hadde løpt under 12 minutter. 11:51 løp Hilde på ifjor og satte da aldersrekord for 50-åringer. Med denne rekorden har Brox aldersrekorden for 52,53,54,55 og 56 åringer.

Carlos_Silva_De_Brito.jpgCarlos Silva De Brito, Ogndal IL senket sin egen aldersrekord fra forrige onsdag med ytterligere 27 sekunder slik at den nå lyder på 45:42

Oskar_Kaeck.jpg
Svenske Oskar Käck vinner to runder på 22:26 i sin debut i Sognsvann Rundt Medsols. Oskar har en rekke svenske mesterksap, med bl.a. gull på 5 000m i 2006 og gull på 10000m i 2005. Sølv i SM terrengløp i 2005 foruten en rekke medaljer som junior. Gullet på 10000m i 2005 kom forøvrig året etter at Erik Sjöqvist vant 10000m gull i det svenske mesterskapet. Sjöqvist som har løyperekorden på to runder på SRM med 19:48. 

Louise_Skak.jpg
Louise Skak satte aldersrekord på fire runder for to uker siden på Sognsvann. Nå ble det aldersrekord på fem runder med 69:05  Kun Tone Ilstad Hjalmarsenm,  Christian Bus Holth, Margaretha Baumann, Veslemøy Hausken og Ainhoa Ostolaza har løpt raskere.

Liv_Berit_Lystad.jpgLiv Berit Lystad er en annen av SRM-arrangørene som er god for aldersrekorder. Denne onsdag ble hun nr.2 på tre runder og satte aldersrekord for 55-åringer med 44:30

Leopold_Strand_4runder_8_aar_IMG_20150812_191643.jpgLeopold Strand ble den yngste utøver som har løpt hele fire runder som han viser her med "high four".
Starnd løp sammen med sin far og hadde denne onsdagen fått lov å løpe så langt han ville. 
Det ble selvfølgelig aldersrekord.

Slik opplevde en av de eldre deltakerne i Sognsvann Rundt Medsols løpet til Leopold:

"Det gikk ganske tungt, men fikk følge av en fyr som var rundt en tiendel av min alder, som løp sammen med sin far. For å motivere sønnen malte faren bilder av Sognsvann som en arena, der det stadig var ting som skjedde - bakker man kunne slappe av i, publikum som jublet, arrangører som noterte tider, jeg ble helt revet med, det var som å være med i et større mesterskap, og lot meg ikke affisere at jeg strengt tatt burde slå noen såpass mye yngre.

Jeg skulle jo tross alt løpe tre runder, og guttens pust tatt i betrakning, ville han garantert stoppe etter en. Jeg lot ham derfor "vinne" første runden for å maksimere motivasjonen hans. Det viste seg da at han fortsatte med to.

Greit, jeg la meg et langt stykke bak, men hentet de så inn igjen, og det samme gjentok seg ved neste passering. De skulle åpenbart løpe enda en runde. I tillegg ble jeg av speaker Heming Leira omtalt som "Hein Heinsen", men det er jo så klart bare sjarmerende.

På tredje runde slet jeg ordentlig, og ble liggende langt bak, og forbipassert av flere som, la oss si det sånn, ser ut som folk jeg burde slå. Men jeg ga meg ikke. 500 meter fra mål satte jeg inn en langspurt, tok igjen alle som hadde forbipassert meg på siste runde, og til nytt årsbeste.

Bare for å se at faren og gutten tok enda en runde."



Drikkestasjon.jpgDe siste 6 onsdagene mot Oslo Maraton og andre lange løp på høsten ( i år onsdagene 5.august t.o.m. 9.september) byr Sognsvann Rundt Medsols på "utvidet åpningstid" hvilket vil si at løperne kan holde på helt frem til 19:30  Da setter arrangørene også opp en "drikkestasjon" ved start/målområdet hvor det serveres drikke for de som løper flere runder. Her er det SRM-arrangør Håvard Bakken ved drikkestasjonen og Kristin Bjørn-Hansen (en av flere frivillige som bare dukker opp å bidrar til Sognsvann Rundt Medsols) som serverer i flott stil.

Jeanette_og_Haavard.jpg
Håvard Bakken assisterer  Jeanette Grunnan som registrerer deltakere som skal være med i SRM.