Det er mange som har savnet St.Hansgaloppen på terminlista til kondis.no og spurt oss om det blir St.Hansgalopp i år. Svaret har vi nå fått fra arrangøren Sørbråten IL og det er av det negative slaget. 
Arrangøren som ifjor arrangerte det 30. St.Hansgaloppen lover imidlertid at de kommer sterkere tilbake neste år.

Gro_Tangen_Solberg_alle_30_lop.jpg
Gro Tangen Solberg jubilerte sammen med arrangøren da hun deltok for 30.gang på de 30 løpene som har blitt arrangert.
kondis.no har fulgt St.Hansgaloppen tett i alle år. Vi har fortsatt resultatlista fra det første St.Hansgaloppen som ble arrangert etter at Kondis debuterte med nettsider i august 1998. I St.Hansgaloppen i 1999 ble Solberg nr.5  I herreklassen var det Jan Fredrik Vilberg, Runar Gilberg og Jan Hoel som sloss om å vinne. Runar Gilberg stakk av med seieren. Du finner resultatlista HER.

I 1999 gikk hoveddistansen på 16,5 km fra Movatn stasjon (den kortere på 8,5 km fra Sandermosen). En ble kjørt i buss opp til start. Det var en  spesiell stemning med løpsstart kl.23:00. 

sthansgaloppen2000_start.jpgF.o.m.  år 2000 har kondis.no bragt reportasje fra det som ofte har blitt kalt for kultløp, oftest med mange bilder. Her har vi startfeltet under minuttet før start i år 2000. Her ser vi mange venner av St.Hansgaloppen: Turid Sjøstedt til venstre, Ole-Arne Schlytter, Olav "Løplabbet" Nilsen, Tommy Torgersen og Runar Gilberg.

I 2005 flyttet arrangementet ble det slutt på starten fra Movatn og løypa ble slik den har vært de siste årene med start fra Marridalen skole.

 

Treningscamp_paa_bommen_IMG_7840.jpg
Etter at løpet flyttet ned fra Movatn falt deltakelsen til 53 til 93. I 2012 "oppdaget" så en ny generasjon løpere kultløpet. Her ser vi en gjeng fra Treningscamp på bommen. Hele 134  løp St.Hansgaloppen en økning på nesten 50%.  

 

Vaffelgaloppen_IMG_3553.jpg
St.Hansgaloppen  fikk også et nytt kallenavn: Vaffelgaloppen. På bildet er det Rolf Nielsen som setter tennene i en av de mange vafflene som servers gratis.

vaervarselet.jpg

Med nedflytting fra Movatn ble også starten forskjøvet en time til kl.22:00. Ifjor til 21:00, noe det var delte meninger om.  Når en så værmeldingen for kvelden var deltakertallet faktisk ganske bra med 119 fullførende noe som bekreftet at løpet er iferd med å vokse. Veldig synd da at løpet ikke blir arrangert i år. Men forhåpentligvis kan deltakertrenden fortsette, kultløpet fortjener at flere løpere oppdager det! Spør de som har deltatt!  

Les mer om St.Hansgaloppen på samlesiden.