Pressemelding fra arrangørklubben GTI:

Det nærmer seg nå siste lørdag i august, dagen for Stavanger Marathon. Løpet arrangeres samtidig med NM i friidrett i Sandnes, og mister derfor noen av profilene som Ørjan Grønnevig. Det er likevel mange sterke løpere som stiller på startstreken.

På maraton ser vi fram til en duell mellom arrangørklubbens egen Erlend Aano og Thomas Asgautsen. Det vil nok også i år bli vanskelig å slå Cecilie Klungtveit. Hun har vunnet maratondistansen hele fire ganger.

På halvmaraton vil fjorårets nr. 1 og 2, Therese Nordbø og Elise Hay Opsahl, igjen kjempe om seieren. For menn er noen av de sterkeste kortene Marius Skeide Ruth, Ebrahim Abdulaziz og Paul Nagle.

På 10 km er unge og lovende Narve Gilje Nordås påmeldt. For de heldige vinnerne av distansene utdeles det småpene 5.000 kroner.

Et av satsingsområdene til Stavanger Marathon er fartsholdere. På halvmaraton er det fartsholder for hvert 10. minutt mellom 1:30 og 2:30. På maraton hver halvtime fra 3:30 til 5:00.

Årets medalje motiv er av Stavanger domkirke, som er Norges eldste domkirke. Barneløpet er i år delt i to, ett for de som er 0-8 år og ett for de som er 9-12 år. De yngste løper rundt 600 m mens de eldste løper rundt 1000 m. Alle barna får en flott medalje og gratis t-skjorte. Til barneløpet kommer også Sykehusklovnene, som er årets samarbeidsorganisasjon. Sykehusklovnene er ennå ikke i virksomhet i Stavanger, men håper å bli det i framtida.

Stavanger Marathon ønsker å få flere unge til å delta, og tenåringer får derfor i år mulighet til å løpe 10 km til halv pris.

Det er per 18. august følgende ledige startnumre:

Helmaraton       - 56 plasser

Halvmaraton     - 103 plasser

10 km                - 78 plasser

Stavanger Marathon ser fram til årets arrangement og ønsker alle deltakere og publikum vel møtt til løpsfest i Stavanger sentrum.


Fartsholder 4.00 Gandsfjorden 2016_640x426.jpg
En gruppe på vei langs Gandsfjorden ledet av en dyktig fartsholder.     Foto: Arrangøren.

Stor gjeng rundt Mosvannet_640x426.jpg
Marathonløpere langs den flotte turstien langs Mosvannet.       Foto: Arrangøren.