Sapareva Banya, Bulgaria - 11. september 2016.

Torstein Tengsareid gjorde sitt beste løp for sesongen med en flott 14. plass blant seniorene. Det var derfor en fornøyd Torstein Tengsareid Kondis var i kontakt med etter løpet.

Det å delta i VM er jo det største vi som motbakkeløpere deltar på. Samtidig er det jo veldig spennende å måle krefter med de beste løperne fra 36 ulike nasjoner. Løpet mitt ble helt perfekt. Ut i fra tidligere deltakelse hadde jeg ambisjon om å smyge meg inn blant topp 30. Det å løpe inn til en sterk 14 plass var derfor litt i overkant. Jeg tror kanskje den plasseringen er noe av det bedre historisk sett av en nordmann i et senior-VM for menn.

På en ikke optimal dag tok Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist en flott 8. plass i juniorklassen.

Til Kondis forteller han at  opplevelsen med å delta i et VM er kjempestor, selvfølgelig! Men fra dette mesterskapet tar jeg ikke med meg stort mer enn opplevelsen og erfaringer. Løpet mitt var rimelig dårlig og jeg løp ned mot det dårligste jeg har gjort i år. Formen har vært helt ekstremt god de siste ukene, men et par dager før løpet har jeg fått noe i kroppen som gjorde at jeg ikke klarte å presse meg i det hele tatt. Til slutt handlet alt bare om å komme seg til mål. Da er det ikke gøy å konkurrere.

På en normal dag skulle jeg utfordret konkurrentene på en medalje og løpt i overkant av 2 minutter raskere. Dette var sesongens store mål, så utrolig skuffende ikke å få det til i det hele tatt.

Feltet var sterkt, så 8. plass på en elendig dag er greit, men vet selv at jeg kan så utrolig mye bedre.

Ser ellers frem mot Stoltzen og håper kropp og sinn har blitt bra til den tid.

Alle foto: Torun Øvergaard Aarvik.

Hanne Mjøen Maridal og Anita Iversen Lilleskare kom på hhv. 34. og 38. plass i kvinner senior.