180 løpere er i skrivende stund påmeldt mesterskapet, og Tjalve som arrangerer, har utvida påmeldingsfristen med to dager - til og med fredag 9. oktober. I senior- og juniorklassene er påmeldingen god, mens det i de fleste veteranklassene er nokså tynt. 

Lagkonkurranse
Nytt av året er pengepremier (5000, 3000, 2000 kr) til de tre beste individuelt i seniorklassene. Arrangøren har også lagt inn et uoffisielt lag-NM der de tre beste utøverne fra hver klubb teller. Her vil de de tre beste laga få pengepremier, og beste klubb vil bli Norges representant i europacupen i terrengløp for klubblag. 

Tjalve stiller veldig sterkt i herreklassen med en sju-åtte løpere som kan blande seg inn i teten. De tre unge eritreerne er klare for sitt første norske mesterskap, og i tillegg har de sterke løpere som Hans Kristian Fløystad, Sindre Løchting, Snorre Løken, Audun Nordtveit og Erik Udø Pedersen. 

Men flere andre sterke løpere stiller. Motbakkespesialist Johan Bugge vil helt sikkert vise at han kan hamle opp med de beste flatløperne, og karer som Marius Vedvik og Ørjan Grønnevig bruker alltid å være i god terrengform om høsten. Henrik Ingebrigtsen er foreløpig ikke på påmeldingslista, men trolig kommer han til å stille, og gjør han det, er det nok for å vinne. 

I løpsform
På kvinnesida må Kristin Størmer Steira finne seg i å være favoritt etter som Karoline Bjerkeli Grøvdal trolig prioriterer Hytteplanmila. Kristin viste supergod form i Skeikampen Opp, og meget mulig har hun gitt løpstreninga litt ekstra prioritet etter at hun la opp som satsende skiløper. Kanskje vil hun også gi på litt ekstra siden ektemannen, David Kershaw, stiller til start, og de nygifte kan heie på hverandre. 

Hardest kamp vil Størmer Steira trolig få fra sin klubbvenninne i Vidar, Silje Fjørtoft, som ble norsk mester på både 5000 og 10000 m i sommer. 

Andre formsterke løpere er Eli Anne Dvergsdal, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kristine Eikrem Engeset. Kristin Marathon Melkevik er også tilbake i manesjen, og vil nok gjøre sitt beste for å henge med ungjentene. 


NM terrengløps heimeside

Kondis-reportasje fra NM terrengløp lang løype i Bergen i fjor

ingress.jpgVil det bli tredobbelt til Tjalve i herreklassen, som det ble det under Furumomila i fjor? Vi ser Senay Fissehatsion, Awet Nftalem og Okubamichael Fissehatsion. (Foto: Stian Schløsser Møller)