Pressemelding fra arrangøren

VÆR MED OG FÅ DEN GLEDEN DET ER Å LØPE/GÅ OPP BERGENS FLOTTESTE BYFJELL.

Ulriken Opp arrangeres i år for 11 gang. Dette er en av klassikerne av motbakkeløp i Norge. Ulriken er det høyeste av byfjellene i Bergen på 643 meter. Vi arrangerer start fra Fløen som er på hav nivå opp til toppen på 603 moh. Denne distansen er på 3.6 km. Hvert år fullfører ca 250 personer denne distansen i dette vakre og krevende løpet.

Vi arrangerer også en kortere utgave fra Montana. Denne er på 1730 meter. Her kan man løpe/gå med tid eller uten, i familie klasse. Alle fullførende får Ulriken Opp T-skjorte som i år er gul og av flott teknisk kvalitet, sponset av MX Sport.  Hvert år fullfører 500 personer denne distansen. Dronningen og kongen av UO får et flott Tinnkrus med inskripsjon. Vinnerne fra Montana, prinsessen og prinsen, får også et flott Tinnkrus. Alle barn til og med 15 år får medalje på toppen.

Premieutdeling er på Montana idrettsplass etter løpet.

VELKOMMEN TIL ULRIKEN OPP 2017.

UO-stian Angermund-vik.jpg
Stian Angermund-Vik er tittelforsvarer.

5762031_3048877- torbjørn.jpg
Rebekka Hilland og Torbjørn Ludvigsen vant i 2015

Det blir et sterkt herrefelt med de siste to års vinnere, Torbjørn Ludvigsen (2015) og Stian Angermund-Vik (2016) på startstreken. I tillegg kommer junior europamesteren fra 2015, Gneistgutten Stian Øvergaard Aarvik som har åpnet sesongen svært godt med bronse under NM terrengløp i Strandebarm.

-  Går for en solid ny pers. Har 22:56 for 2 år siden i den gamle løypen, så på lørdag skal det gå en hel del fortere. Formen skal være veldig bra. Fått fine bekreftelser så langt denne sesongen med en 3. plass i NM terrengløp og noen gode stafetter så langt.

- Om jeg har en god dag tror jeg at jeg kan vinne. De samme gamle, Thorbjørn Ludvigsen og Stian Angermund er alltid å regne med. Skal heller ikke glemme Joel Dyrhovden og Jonatan Albon. De kan plutselig glimte til begge to. Har ikke sett på startlisten, men etter hva jeg har forstått møter jeg disse på lørdag. Nå har jeg blitt 20 år, så nå er det min tur. 

- Videre denne sesongen skal jeg løpe noen store sky løp for Salomon, i tillegg til at jeg satser på EM i motbakke hvor jeg har mitt første år som senior. Kommer også til å løpe litt på bane og prøve å senke mine gamle baneperser på så mange distanser som mulig.

- Hoved NM har jeg ikke begynt å tenke på enda legger motbakkespesialisten til avslutningsvis. 

IMG_1294-eli anne.jpgEli Anne Dvergsdal fra Gular håper å rekke Ulriken Opp. I så fall er hun blant favorittene i årets løp



Ulrikken Opp-640.jpg
Påmelding Ulriken Opp 2017, klikk på logo

Kondisreportasje 2016 : Stan Angermund-Vik vant Ulriken Opp på ny rekord