Vinnerne i Fagervann Opp, de to tjalvistene Juni Osnes Lund og Erling Hisdal topper cupen etter de toi første løpene Rett til Værs som ble arrangert 7.juni og Fagervann Opp som gikk 5.juli

Det er 100 poeng for førsteplass og deretter gis det poeng ned til 30.plass i henholdsvis kvinne- og herreklassen etter det internasjonale poenggivningen i Motbakkeløp.

Vinner er den som har flest poeng etter fem løp. Alle løp teller. Også nr.2 og nr.3 sammenlagt i cupen premieres.

Utdeling av premiene skjer etter løpet på Skjennungsstua Opp i begynnelsen av oktober.

Erlign Hisdal har vunnet cupen de to  siste årene og leder etter de to første løpene i år.  Tove Andersen er tittelforsvarerer i cupen på kvinnesiden.

Hisdal satser i år alt på å plassere seg blant de tre beste i Norgescupen i Motbakkeløp, etter tidligere å ha blitt nummer fire.
Etter tre løp så langt i år ligger han på andreplass etter Stian Øvergaard Aarvik, Gneist. Lørdag løper han Kvasshovden Opp, det fjerede løpet i Norgescupen.

Julie_Marie_Larsen_IMG_7579.jpgJulie Marie Larsen, Sarpsborg var bare sekundet bak Juni Osnes Lund i Fagervann Opp. Hun ligger på delt 7.plass i cupen

10 Ingvild Bratlie Rustad 70 ------ 70

Den komplette stillingen i Motbakkecupen i Maridalsalpene.

10 Harald Solhaug Næss Vidar 80 ------ 80

David_Andre_Aasen_IMG_7562.jpgDavid André Aasen, Oslo Politi IL tok en fjerdeplass i Fagervann Opp og ble nr.5 i Rett Til Værs. Dermed ligger han på delt andreplass i cupen.

Det neste løpet i cupen er Sellanrå Opp som arrangeres tirsdag 2.august. Med start like innenfor Skar i Maridalen og går opp til hytta Sellanrå som leies av Friluftsklubben.
Videre arrangeres Gaupekollen Opp 13.september og så avsluttes det hele med Skjennunbgsstua Opp 4.oktober, som også er det siste motbakkeløpet i Oslo i år.

Vinner de to siste årene i Sellanrå Opp har vært Erling Hisdal og Tove Andersen og Hilde Gudem, de tre som også har vunnet Motbakkecupen i Maridalsalpene de to siste årene.
Hisdal og Gramstad står med to seiere hver i dette løpet og skulle en av dem vinne i år blir han kongen av denne motbakken.
I kvinneklassen har vi syv forskjellige vinnere av de syv utgavene av løpet.

Det er deltakerbegrensing på 100 deltakere så det gjelder å melde seg på fort. En kan melde seg på her.