Warandeloop går søndag 27. november, og mange av Europas beste terrengløpere samles til en skikkelig gjennomkjøring før EM som går på Sardinia i Italia 11. desember. Noen land har allerede tatt ut laget sitt, mens andre venter til etter helgas løp. 

To norske kvinner og ni norske menn er påmeldt Warandeloop. Et spenningsmoment blir å se om Sondre Nordstad Moen, som ikke løp nordisk, klare å holde Ørjan Grønnevig og de andre nordisk-løperne bak seg. Okubamichael Fissehatsion, som ble nummer to i NM foran nettopp Nordstad Moen, er også påmeldt. Det samme er Awet Kibrab som i NM ble nummer sju, men som tidligere i år har løpt 5000 m på sterke 13.22,90. 

Av de som løp for Norge i nordisk, stiller Ørjan Grønnevig, Marius Vedvik, Tom Erling Kårbø, Bjørnar Sandnes Lillefosse og Vegard Ølstad. Sistnevnte løp i nordisk med for korte pigger og brøt. Nå har han sjansen til å revansjere seg og vise at EM-formen er på plass. I tillegg er også Håvard Lalit Øglænd påmeldt. 

Marius Vedvik skriv følgende på facebook om forventningene sine til løpet:

"Ser fram til 10 km terrengløp i Nederland på søndag. Er med for femte gong og ønskjer å sette ny pers i løypa (31.16) i tillegg til å springe godt nok til å bli tatt ut til EM terrengløp i Italia 11. desember!" 

Danskene mønstrer mange av sine beste med Abdi Hakin Ulad i spissen. Sverige har også en fyldig tropp med sølvvinner fra nordisk, David Nilsson, som sin antatt beste mann. 

På damesida stiller svenskene enda sterkere med Meraf Bahta og Sarah Lahti som de to store stjernene. Det er to norske representanter på startlista, Live Solheimdal og Julie Mathisen, men antakelig stiller ikke Solheimdal til start. I tillegg til de sterke svenskene er klasseløpere som Ana Dulce Felix, Susan Jeptoo og Julia Bleasdale påmeldt. 


Warandeloops heimeside

Kondis-reportasje fra Warandeloop 2015

_DSC2739_640.jpgEtter et treningsopphold i Kenya er Sondre Nordstad Moen klar for en gjennomkjøring før EM terrengløp. Men han vil få hard konkurranse fra Tjalves sterke eritreere og flere andre av Europas beste terrengløpere. (Foto: Arne Dag Myking)