Bergen City Milen 18.8.18

Mange deltakere
Med 557 deltakere i den aller første Bergen City Milen kan vi fastslå at dette ble en suksess. Det var stort spenn på resultatlisten, fra vinnertiden til Sondre Øvre-Helland på 33.03 til sistemann på 1.18. Dette tyder på at løpet har appell for alle sjikt av mosjonister, noe som er veldig bra når et så stort apparat settes i gang. 40 % av løperne var kvinner. Også aldersspennet ble stort, fra de yngste på ti år til de to eldste, Aksel Løvenholm og Jan Lillemoen, som er henholdsvis 76 og 78 år.

Bestetider
Det var premiering av de tre beste menn og kvinner uansett klasse. Her er de beste ti kvinner og menn. Fullstendig resultatliste finner du på Ultimate.dk.

Beste 10.JPG
 

Pallen_Damer-2.jpgBlant damene var det Silje Torsvik som var først i mål på tiden 38.52. 13 år gamle Tine Alstad Olsen ble nummer to med 40.09. Nummer tre var Elin Hanevik på 40.58. Foto: Arrangøren
 

Pallen_Menn-2.jpgSondre Øvre-Helland var beste mann på 33.03. Nummer to ble Børge Bjørsvik på 33:26 og nummer tre Ole Garmannslund ett sekund bak. Foto: Arrangøren

Flat løype
Løypa var stort sett flat og lettløpt, men som man må forvente i et by-løp er det en del brostein og fortauskanter. Den var godt lagt opp, det var lett å holde løypen, det var ingen konfliktpunkter med løpere som kom imot, det aller meste av løypa var på gang-og sykkelveier eller i sperrede gater. 

Vakthold
Som i Bergen City Marathon har TIF Viking evnet å finne en mengde gode, inspirerende løypevakter, men vi så også, her som i andre løp, noen få av den yngre garde med all oppmerksomhet rettet mot mobilen. Disse har selvfølgelig ingen verdi som løypevakter, posten kunne like godt vært ubemannet.  

Eget milløp i BCM
Løperne i Bergen City Marathon har ønsket seg et sentrumsnært mil-løp. I stedet for å presse dette inn i programmet på samme dag som Bergen City Marathon, valgte TIF Viking å legge løpet på sensommeren. Dette er høyst sannsynlig et vellykket valg. Blir det for mange distanser i ett arrangement, blir det både vanskelig for løperne å velge, men også mindre fokus på de enkelte distanser og ikke minst på vinnerne.  

Noen bilder fra Marken, omtrent en halv kilometer før mål:

IMG_3768.jpg

IMG_3771.jpg

IMG_3773.jpg

Kanskje det ikke viser så godt på absolutt alle bildene, men dette var gøy og jeg håper løpet blir en fast tradisjon. Det ER kjekt å løpe inne i byen, det var et fint tidspunkt (lørdag kl 17), og selv om det regnet en del, var det god stemning og mange heiagjenger. Mer publikum hadde selvsagt vært bra, men her er det jo også opp til løperne å mobilisere familie og venner.

Arrangøren TIF Viking er godt fornøyd med debuten, og samlet seg verdifull erfaring til neste år, blant annet vedrørende trafikk- og publikumsforhold og hvor det er nødvendig med mer sperringer.  Da vil løpet også trolig bli arrangert noe senere på høsten.  Veimyndigheter og politi er også fornøyd med trafikkavvikling og stengninger.