35-årige Adil Bouafif kom fra Marokko til Sverige i 2007 og ble svensk statsborger i 2010. Tidligere i år satte han pers på 10 000 m med tiden 28.53,18. Han kvalifiserte seg dermed også til sommerens EM i friidrett i Zürich hvor han løp 10 000 m, men brøt løpet på grunn av en påstått skade.

Nå har Hässelby-løperen testet positivt på et forbudt stoff, men nekter selv for å ha dopet seg. Det er den svenske avisa Expressen som melder dette, men det er foreløpig ukjent hvilket stoff Bouafif har testet positivt på. Dersom også B-prøven er postitiv må han sannsynligvis belage seg på to års dopingutestengelse.

Bouafif løp også EM i 2010 for Sverige og endte da på 14. plass som beste skandinav på 10 000 m. Han har også flere gull fra det svenske mesterskapet på distanser fra 3000 m til maraton.

Tidligere i år ha det svenske idrettsforbundet utestengt totalt 19 utøvere for doping. De fleste av disse har vært mosjonister, men også to ishockeyspillere og en kulestøter.

Les Kondis-reportasje fra 10.000 m i årets EM i friidrett med Bouafif på startstreken

10000-menn-forste-runde-Bouafif_D4N2904.jpgSvenske Adil Bouafif dro første runde på 10.000 m i årets EM, men brøt løpet etter et par kilometer. Nå har han avlagt positiv dopingtest. (Foto: Bjørn Johannessen)