Andre utgave av Xterra Swimrun gikk av stabelen på lørdag. Konkurransen gikk i idylliske omgivelser fra Tønsberg til Verdens ende. Drøye 50 lag stilte til start under årets ugave.

Swimrun er en relativt "ny" konkurranseform i Norge. Man konkurrerer i tospann, og veksler mellom å løpe og å svmme. På lørdag var deltakerne gjennom drøye 8 000 meter svømming og 50 km løping. En ordentlig kraftprøve for dem som søker utfordringer med en annen twist.

Under hele konkurransen har man på seg det utstyret man svømmer og løper med. Alt utstyr man starter med, må også bringes helt til mål. Svømmingen går derfor normalt med såkalte swimrunsko, noe som ofte gjør at man svømmer litt saktere enn man normalt ville gjort i en open water konkurranse. I tillegg løper man med våtdrakt som er avklipt bein og armer på. Det er også tillatt med pullboy (flyteelement mellom beina som blant annet gir bedre oppdrift) og paddles (små plater man har på hendene som gir raskere og bedre fremdrift).

I sverige er Swimrun blitt en kjempe hit, noe som kanskje skyldes en enorm deltakerse på ulike open water konkurransser. Blant annet med Vansbrosimmet, en av de svenske klassikerne, hvor det er hele 15 000 (!) deltakere. Det hadde vært moro å se en tilsvarende konkurranse i Norge.

Det var kanskje derfor ikke overraskende at det ble helsvensk pall på lørdagens konkurranse.
Sverige kapret gull, både på herresiden, damesiden og i mixklassen.  De svenske damene, Annica Ericsson og Maria Edstedt imponerte kanskje aller mest og ble totalt nr 5 av samtlige par, og parkerte bokstvlig talt de fleste herrelagene.

Vinnerlaget, "team Surfspot SWE" med Henrik Whalberg, og Klas Whirèn forserte løypa på tiden 7:32:51.
Damene "team Surfspot SWE" fikk tiden 8:02:48.
Vinnerne mix klassen "team Zengun life SWE" med Jonas Colting og Elin Lijan kom inn på 08:47:29.

Deltakerne Kondis.no har vært i kontakt med er over seg av begeistring for både konkurransen, avviklingen, omgivelsene, været, stemningen og ikke minst med egen innsats. En måte å oppleve norsk natur på som er helt spesiell og uten sidestykke.

Østeraas Terese, Carlander Sandra

dsc_0270.jpgVinnerne herrer lag 15 Surfspot, Henrik og Klas. Foto: Stian Hagevik

Bilder:
Idyll i skjærgården, her fra svøm. Foto: Stian Hagevik

Vinnere i Mix klassen, Jonas Colting og Elin Liljan fra Sverige.

Vinnere dameklassen, som også parkerte de fleste mannfolkene. Maria Edstvedt og Annika Eriksson.

2. plassen gikk til Norske Trude Gran og Linn Karsvik som knivet en stund med 3. plassen, men viste seg
svært så sterke siste 6 km, og løp fra. Foto: Stian Hagevik

Deltakerne starter kl 0500, under en vakker soloppgang.