Det var mixed laget fra Norge som hadde beste tiden ved avviklingen av det heftige SwimRun til Verdens Ende 2017 utgaven. Deretter var det svensk seier i både herre og dame klassen. Dame klassen med også bedre tid enn herrene for denne utgaven av SwimRun. Heftig.

Arrangøren setter fokus på sikkerhet før og under løpet. Alt blir fulgt fra følgebåter og sikkerhetspersonell. Det er live tracking og interessenter kunne følge dem mot og gjennom de ulike sikkerhetspunktene. For mer detaljer rundt konseptet for SwimRun så kan et besøk på hjemmesiden være et tips.

https://www.swimrun.no/

Forbredelsene er enorme for både deltaker og arrangør. Det er 47 lag og 94 deltakere i ulike klasser og nasjonaliteter. De som starter har trent på en idrett som er i sterk vekst i Norge.  Av 47 lag var det 17 lag som ikke klarte cut off eller startet rent fysisk. Det sier litt om hvor tøft årets utgave av Swim Run til Verdens Ende var.

Det regner og gradestokken viser 15. Deltakere vet at vinden tar seg opp utover dagen, og ivrer etter å komme igang. De skal svømme 9200 meter og løpe 52 km.

Dvs at de skal tilbake legge denne distansen, men som noen hindre er det lagt opp til at de skal svømme fra øy til øy i Vestfolds vakre skjærgård. De skal forsere alle øyene og løpe over og på langs av disse. Opp og ned i vannet. 

Deltakere kaller det for magisk, sinnsynsk kult, episk, uforglemmelig og mange andre positivt ladede ord og utrykk. Kan det virkelig stemme? Svarene er ulike, men det som er sikkert er at alle utøverne viser en utrolig positiv holdning selv når en møter de halvt utslitte rundt om kring på Nøtterøy eller Tjøme. 

IMG_2950[1].JPGDet kun snakk om vise en positiv holdning. Øystein Bjerga og Anders Hovland har nettopp forlatt Knaberg og setter kursen mot Vrengen

I korte trekk går traseèn fra Ringshaugstranda mot Vallø. Deretter svømmer og løper de mot Bolærne. Øyene fra Gåsøy, Hvaløy og Bjerkøy forseres før de ankommer Nøtterøy. Her får de en lang løpeetappe til Vrengen. Deretter løper og svømmer de rundt Hvasser, som også har den lengste løpeetappen. Finnish line er helt rå ute på Verdens Ende ved 1000 års merke der ute. (informasjon hentet fra deres hjemmeside).

IMG_2947[1].JPGStefan Ericksson og Lena Bjerlöw i fint driv etter ca 2 timer og 56 minutter! Parret fikk en slutt tid på 10:54:21 og havnet på 4 plass i mixed

Resultatliste finnes her;

http://www.swimrun.no/results-2017#1_F64828

Topp 3 resultater i hver klasse;

Vinnere i kvinneklassen

Bk Badjävlar - Nanna Bergendahl & Erika Gren 8:32:10 SWE
Team Etc Tønsberg - Jorid Aasbø Lakerveld & Trine Vedvik 9:07:06 NOR
Team Truli - Linn Karlsvik & Trude Gran 9:21:57 NOR

Vinnere i herreklassen

Öslaget - Erik Person & Niklas Berg 8:34:09 SWE
Sjøpylså Fångst(m.m) - Arnt Eirik Landa & Jostein Langeland 8:38:39 NOR
Fjordfisk As - Jon Oddvar Arnesen & Trygve Gjølberg 8:44:45 NOR

Vinnere i mix

Team Mehå - Mette Pettersen Moe & Håkon Johannessen 8:23:21 NOR
Team Svanevik - Vibeke og Marius Svanevik 10:37:26 NOR
Team Drammen - Linda Christine Helgerud & Anders Palmberg 10:43:58 NOR

 

53_640x433.jpg

Vinnere av mix klassen. Slitne og fornøyde. Mette Pettersen Moe & Håkon Johannessen. Sterk med beste tid av alle klasser i årets SwimRun. Tøft under slike forhold.

menn_640x433.jpg

Svenskene er sterke i swimrun. Erik Person & Niklas Berg på tiden 8:34.

35_640x433.jpg

Svenskene var også sterke i kvinneklassen. Vinnere på imponerende tid på drøye 8:32. Nanna Bergendahl & Erika Gren.

2dre kvinner.jpg

Jorid Aasbø Lakerveld & Trine Vedvik er super fornøyd etter 2dre plassen.

Linn_640x433.jpg

Linn Karlsvik & Trude Gran i målgang og 3dje plass etter drøye 9 timer og 21 min2dre menn.jpg

Matinntaket er viktig. Arnt Eirik Landa & Jostein Langeland kom seg inn til 2dre plass

3dje menn.jpg

Jon Oddvar Arnesen & Trygve Gjølberg blir intervjuet i målområdet. Glade for 3dje plassen på tiden 8:44:45

Flere bilder vil bli oppdatert på artikkelen.