Det første utendørs landeveisrittet for østlendinger er typisk Stjernetråkken i Fredrikstad (søndag 6. april), men med Red Bike-rittet kan man tyvstarte sesongen med én uke: Rittet er innendørs og avholdes i Oslo Fengsel lørdag 29. mars!

Deltakelse koster 500 kroner, og pengene går til “Nettverk etter soning”. Dette er et tiltak hvis formål er å hjelpe tidligere straffedømte til en ny hverdag utenfor murene. Tilbudet engasjerer mange frivillige og følger opp over 200 straffedømte gjennom en rekke tiltak og aktiviteter.

Gjennomføringen av rittet er annerledes og det første av sitt slag i verden - innendørs på ruller. I idrettshallen er 50 ruller koblet sammen. Som deltaker fester du din egen sykkel til rulla, og vips så er du med i rittet og sykler virtuelt mot de 49 andre i ditt heat.

Rittløypa er den legendarisk klatringen til Tryvann, det vil si de 5,6 kilometrene med nesten 400 høydemeter (= 6,7% stigning i snitt) fra gressbanen, forbi Holmenkollen og opp til Tryvannstårnet. Rullene simulerer motstanden du ville fått ved å sykle utendørs, og ettersom de er koblet sammen så ser du hvordan du ligger an vis-a-vis de andre i heatet ditt.

De aller, aller beste kommer opp på 14 minutter utendørs. Det er imidlertid tidlig på sesongen (den har strengt talt ikke begynt), så det blir spennende å se hvilke tider som settes innendørs på ruller.

Det kåres vinnere per heat, og med over 100 “eksterne” påmeldte (i skrivende stund) i tillegg til de ansatte og innsatte i Oslo Fengsel blir det fort noen heats før totalvinnerne kan kåres.

Bli med på en helt annerledes sykkelopplevelse - og støtt en god sak samtidig!


Mer informasjon og påmelding via www.redbike.no.