Rennleder Tord Moe Laeskogen er svært fornøyd med at Tord Asle Gjerdalen på denne måten stiller opp for hjembygda og barndomsklubben. Traseen som benyttes er den samme som for "Hytteplanmila", og distansene er 10 km og 20 km

150.JPG

Tord Asle Gjerdalen stiller til start med flere lagkamerater fra Team Santander på Svensrud søndag den 11. oktober. 



Nytt av året er at rennet er mye bedre tilrettelagt for barn under 14 år, hvor de skal gå en løype på 4,5 km.

Holeklassikeren er et mosjonsrenn på rulleski som er tilpasset for alle uansett alder, kjønn eller nivå. Det er klasser for alle som har lyst til å delta. 


Litt om 10 km-traséen
Den kontrollmålte løypa (Kondis, ved autorisert løypemåler Vidar Dvergedal, 2. oktober 2014) går på asfalt og har små høydeforskjeller. Helt flat er løypa ikke, men den er relativt lettløpt og kjent for å være rask. Har du "dagen" er dette ei løype å sette 10 km-pers i.
 
Fra starten på Svensrudmoen er det flatt de første 600 m. Frem mot 1,2 km er det en fin utforbakke. Mellom 1,2 og 2,5 km er det igjen relativt flatt.
 
Mellom 2,5 og 4 km (forbi Sørum gård og Mo gård), går det noe opp og litt ned. 
Mot passering 5 km og utover Steinsletta kan du få noen riktig hyggelige kilometertider.
 
Etter snaue 6 km svinger du inn på Selteveien. De neste 2 km (mellom 6 og 8 km) stiger det ca. 15 høydemeter. Så er det flatt frem til det hele avsluttes med ei lita kneik ("Pulsbakken") opp til mål på Svensrudmoen. 

Apropos ...
Kanskje synes du det går litt tungt når du nærmer deg mål? Da kan du jo f.eks. tenke på at Halvdan Svarte, faren til Harald Hårfagre (han som er kjent for å ha samlet store deler av Norge til ett rike), rundt år 850 ruslet der du nå løper.

 

Create Routes or find more routes in Honefoss from millions at MapMyRun