Etter tre innledende og et bonusløp var det fredagkveld klart for finalen i Harry Lagerts nattcup. Finalen ble gjennomført som jaktstart og det ble konkurrert i 4 klasser, pluss en rekruttklasse uten jaktstart. Mål for kveldens jakt på poster og konkurrenter var lagt til Kollhytta på Nordberg. Start lagt til tre forskjellige steder: Legendar-klassen somløper 15 km startet ved Elvli innderst i Sørkedalen. Ola- og Kari-klassene startet fra Frognerseteren og for disse ventet 10 km med postjakt. Lokal-klasse med 6,3 km hadde også start ved Frognerseteren. Rekruttene starten sin 2,5 km fra Koll-hytta.

Været vr et kapitel for seg selv, forferdelig vil noen si, mens andre klate det drømmevær for krevende natt-orientering: Kraftig regnvær frem til start og avtagende utover løpet, I tillegg hadde "Kollentåka" kommet på besøk, dermed måtte en slå lyset ned noen hakk i styrke for å ha brukbar sikt.

Legendar
Kveldens tøffeste løype start fra Elvli i Sørkedalen og fikk noen reale motbakker fra start, opp til Finnerud og videre over toppen på Kobberhagen via Skjennungen og så mot mål. Anders Nordberg, Nydalen hadde en brukbar ledelse før jaktstarten, men allerede på start fikk han problemer: Hodelykten sviktet og reservelykten måtte tas i bruk. Dermed var det svært begrenset med lys han hadde til disposisjon, likevel leverte han et brukbart løp og endte på 3. plass 10,35 min bak vinneren. Vant gjort dermed Bjørn Ekeberg, IL Tyrving, som brukte 2.08.40 timer på den 15,5 km lange og tøffe løypen. Nærmest fulgte Eirik Kamstrup Hovind, Halden 2,21 min bak.

Kari
Kari-klassen som løp 10,2 km med start fra Frognerseteren startet med en runde over Frønsvollen opp til Skjennungstua før den snudde tilbake mot Lille-Åklungen og videre mot mål. Andrine Benjaminsen, Lillomarka OL,  var rasket og vant med tiden 1.44.06 time. Marte Narum, Nydalens SK, fulgte nærmest og var 1,20 min bak. Siri Ulvestad, Nydalen ble nr 3, hun var 8,49 min bak vinneren.

Ola
Herrene løp samme løype på 10,2 km som damene. Her var det Lars-Christian Unger, Nydalens SK,  som var raskest med tiden 1.33.56 timer. Nærmest fulgte Trond Kortner, Østmarka OK 40 sek bak, mens 3. plassen gikk til Isak Jonsson, Nydalen 2,05 min bak.

Lokal
Dette var cupens største klasse med 58 løpere til start i finalen, her finner vi herrer og damer i alle aldre. Kveldens løype var 6,4 km og startet fra Frognerseteren og gikk via Frønsvolltåkka, Vettakollen, via demingen ved Lilli-Åklungen for så å ta en runde rundt Svartkulp på vei til mål.  Det var i denne klassen det ble tettest i toppen og hele 15 løpere var under 2 min bak vinneren. Her det ble dobelt på toppen av pallen til Nydalen, med en seinorløper øverst og en 14 åringer på 2. plass. Mads Kruse Juhl kom direkte til fianlen og med det spesielle jaktstartreglene startet han sist i jaktstarten med maks tillegg. Juhl gikk som en . kule gjennom feltet og på 7. av 8 poster var han i tet og med en god spurt sikret han seg seiern 3 sek foran Elia Thorvik, Nydalen, mens Mathias Nipen, Bækkelaget ble nr 3, 8 sek bak Juhl.

Rekrutt
I rekruttklasen stite 18 unger til start, her var Helene Bjørkvold Jendal, Fossum den raskeste i den 2,6 km lange løypen.

Da er årets nattcup over og det er bare å legge seg i trening for nye utfordringer neste år.