Lofoten Triathlon - Extreme

-4 km svømming, 196 km sykkel og 45 km løping.

Lofoten Triathlon Olympic +

-1 km svømming , 50 km sykkel og 12 km løping.

Den 19. august går startskuddet i Svolvær havn. Man starter bokstavelig talt med et hopp rett i det arktiske havet. Når man har kommet seg opp fra det iskalde vannet venter en 196 km lang sykkeltur gjennom fantastiske naturomgivelser. 

Du skal ikke bli overrasket om du støter på både havørn, nordavind og en eller annen nysgjerrig rev. Her kan det blåse opp ordentlig å din utholdenhet og lidenskaphet vil garantert bli satt på prøve.

Når du har hoppet av din sykkel fortsetter turen mot Tjeldbergtinden. Veien dit er på 45 km og de første 25 km kan man si er en «dans på prestekrager», du springer for det meste på flat mark, asfalt og har tid til å forberede deg på den siste etappen. Her skal du opp 524 moh.

Siden triathlon konkurransen er i værutsatte Lofoten, skal man være forberedt på store værvekslinger. Du har kanskje akkurat jogget i favoritt shortsen, men så dukket nordavinden opp å solen forsvant. Da kan gradene fort krype fra 25 grader til 12 grader og da er det godt å ha med seg en ekstra jakke eller noe varmt å ha rundt halsen, du finner alt du trenger på bikester.no.

Husk å sjekke sykkelen din. Det er ikke moro å bli stående med punktert dekk mitt i et av livets største eventyr. Sykkelen må være i god stand å ha fungerende lys, både bak og fram. Vinden kan dra med seg litt av hvert å plutselig så ser du ikke lengre fram en til nesetippen. Da er det ekstra viktig med ordentlige lys.

Lofoten Triathlon - Extreme løype

Svømming:

4 km. Vann start. Deltagerne svømmer rundt moloen i Svolvær havn under normale værforhold. Den alternative ruten er på innsiden av moloen, beskyttet mot sterke bølger.

Sykkel:

196 km med start fra Svolvær, følg E10 til Leknes før det går rundt Valberg til Gimsøy. Du sykler rundt Gimsøy som skiller seg fra andre øyer i området med en side helt flat og en annen fylt av bratte dramatiske fjell. Så er det tilbake ut på E10 ved Gimsøystraumen bro og mot idylliske Henningsvær. I Henningsvær sykler du igjennom byen før du snur tilbake mot Svolvær og T2.

Løping:

45 km. Start fra torget i Svolvær. Du følger Vestfjordgata mot Vestpollen. De første 25 km er på asfalt og for det meste flatt. Fra Vestpollen kan du snu mot Laukvik.

For å fortsette herifra er du nødt å bestå en helsesjekk. Her kan deltakere bli tatt ut av konkurransen om det vises tegn på helserisiko. Fjelletappene er meget krevende og sikkerheten kommer alltid først. Etter en 196 km lang sykkeltur er det ikke alle som burde springe opp et fjell!

Her får du også mulighet til å bytte sko og sekken fraktes tilbake til pick-up point.

De siste 20 km er for det meste terreng å består av to fjell passeringer. Den første kommer etter ca. 31 km og er 524 moh (Mellom Isvannet og Botnvannet). Den neste er Tjeldbergtinden på 367 moh., etter ca. 40 km.

Arctic triple har fokus på miljø og gjør det de kan for å arrangere et så miljøvennlig konkurranse som mulig. På grunn av dette stiller The Arctic Triple opp med all support – mindre biler, mindre skrot.

Om det skulle være slik at du ikke har latt deg skremme av nordavind, rå natur og sprek lokalbefolkning, anbefaler vi å passe på å ta noen ekstra dager i Lofoten. Kanskje det kan være interessant å ta seg en mer avslappende tur på sykkelsetet? Når du enda har med deg sykkelen. Her finns godt av forskjellige flotte øyer, strender og naturstier å velge mellom.

Været blir som vanlig og lokalbefolkningen er klar for en folkefest! The Arctic triple hilser at det allerede er over 70 påmeldte til Extreme og snart 100 på Olympic +.

Dette kan nok bli det hardeste, mest spennende og tyngste eventyret du har vært med på.

Men det er det verdt!