Nordkapp, startstedet for det andre Artic Race of Norway, fikk celebert besøk av Dag-Otto Lauritzen, Norges første etappevinner i Tour de France sammen med representanter for de tre fylkene Nordland, Troms og Finnmark, kommunene Honningsvåg og Tromsø, Artic Sport AS og Amaury Sport Organisation fra Paris.


Ingressbildet: Foto:Trym Ivar Bergsmo/ARN. TRYKK PÅ BILDET FOR STOR UTGAVE

Det er på Nordkapp starten går for The Artic Race of Norway 14.august før rittet fortsetter til Tromsø. Årets ritt vil bestå av 4 etapper, slik som i fjor.

Fjorårets vinner og ambassadør for rittet, Thor Hushovd, sa: "Jeg er henrykt  fordi dette eventyrrittet skal gå i slike flotte omgivleser som Nordkapp. Det er så langt nord, at selv for en nordmann som meg virker det helt sprøtt at det kan bli avholdt et sykkelritt der. Jeg håper jeg kan forsvare seieren fra det første rittet i fjor.

Vi ønsker at rittet skal bli en like stor suksess som det var i fjor. Lokalbefolkningen, sportsentusiastene, arrangørene og sponsorene... alle har stått kraftig på siden starten med håp om at det skulle bli en suksess og en langvarig sådan. Jeg tror dette skal bli en enda bedre utgave og gjøre et ennå større inntrykk."  
( Foto: Trym Ivar Bergsmo/ARN)

Det aller første  Artic Race of Norway, som ble arrangert i fjor, ble en formidabel suksess med 150 000 tilskuere gjennom et område med bare 125 000 innbyggere. Rittet ble sendt på TV i 110 land med 74 timers dedikerte tv-sendinger.

Den eksakte ruta til årets ritt vil bli avslørt på en pressekonferanse i Oslo i mai  så snart snøen har smeltet og den endelige tekniske rekognoseringen har funnet sted.

Rittets hjemmeside.